TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Snabb kycklinggryta som jag ofta slänger ihop när familjen ska äta middag snabbt, men ändå lagat från grunden. En riktigt, riktigt god kryddning som vi här hemma älskar! Självklart kan man byta ut någon krydda om man vill.
SNABB KYCKLINGGRYTA i sås
Ca 4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
1 tsk chiliflakes (eller curry)
1/2 tsk paprikakrydda
2 vitlöksklyftor
Sås
3 dl kallt vatten + 2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde eller crème fraische (eller en lägre fetthalt, men öka då mängden vetemjöl till 3 msk)
ca 1 1/2 msk kycklingfond
GÖR SÅ HÄR
1. Skär kycklingfiléerna i smala remsor. Krydda dem med salt, chiliflakes och lite paprikakrydda. Stek dem i olja och pressad vitlök i en gryta eller stor stekpanna tills de är halvt genomstekta. Minska mängden chiliflakes om du vill ha en mildare smak.
2. Blanda vatten och vetemjöl i en skål. Rör om ordentligt. Häll allt över kycklingen i grytan. Låt det puttra. Tillsätt grädde och kycklingfond. Rör om och låt allt puttra i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris, bulgur eller matvete och en fräsch sallad.
Mycket god!
Tack för ett väldigt gott recept som verkligen uppskattades hos oss
Jättegott!
Så god gryta den kommer jag absolut att göra flera gånger!!