Banankaka med chokladsmak som inte innehåller varken socker eller vetemjöl. Nyttig, supergod och perfekt för alla som vill äta hälsosammare godsaker till fikat.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TILL DIABETIKER: Ca 10 kolhydrater per bit om man skär kakan i 10 bitar
Banankaka utan mjöl
10 bitar
3 bananer
3 ägg
2 dl havregryn
3 msk kakako
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
(Om man vill söta kakan kan man tillsätta 1 dl sötströ av valfritt märke i smeten, men jag bakade helt utan sötning)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienserna till en smet i en mixer med knivar.
3. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över kokos.
4. Grädda längst ner i ugnen i 16–18 min.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Denna kaka (utan socker) är väldigt god o perfekt till barn. Man vänjer sig vid att det smakar lite mindre sött än vanliga kakor och den passar perfekt till fika. Tack.
Vilket bra recept. Jag hackade valnötter och mörk choklad och hade i smeten.
Det blev helt perfekt 🤩