Smörslungad färskpotatis med dill, gräslök och flingsalt till midsommarbuffén och den passar perfekt till allt som är grillat. Sommarens absolut godaste potatis! Den kan ätas både varm och kall. Smör förhöjer smaken något enormt och potatisen blir extra lyxig och god.
Smörslungad färskpotatis
1 kg färskpotatis
salt
50 g smör
1 kruka färsk dill
1 kruka färsk gräslök
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Skrubba potatisen om den har skal. Koka den i 15–20 minuter i en kastrull.
2. Häll bort vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen.
3. Mät upp 50 gram smör.
4. Hacka dillen och gräslöken.
5. Lägg smöret över potatisen och låt den smälta av den varma potatisen. Lägg över dill och gräslök. Rör om försiktigt så att potatisen inte går sönder. Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat.