En mjuk pepparkakssockerkaka som är saftig och fantastiskt god! Den här kakan är ett måste varje jul hemma hos mig. Så god och den äts alltid upp i ett nafs av familjen!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Gör din egen pepparkakskrydda – klicka här för recept!
PEPPARKAKSSOCKERKAKA
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke (gärna med elvisp). Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!