Saftig, mjuk kaka med kanelkryddad smultopping. En härlig kaka man alltid kan baka när man vill bjuda på gofika.
Kanelgömma i långpanna
Ca 20 bitar
Smultopping
100 g smör, kylskåpskallt
1 1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Smet
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smultopping: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Ställ det i kylen medan du gör smeten.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm täckt med bakplåtspapper.
5. Ta fram smultoppingen ur kylen och strö den över smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
7. Skär kakan i rutor. Ät rutorna som de är eller servera med vaniljsås.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!