De allra fluffigaste, saftigaste frallorna man kan baka själv hemma! De här bröden är makalöst goda och ni kommer bli förvånade hur härlig konsistens och fluffiga de är! De får 10 av 10 i betyg!
Tips! Du kan kalljäsa degen. Gör degen på kvällen, baka ut frallorna i formen och ställ den övertäckt i kylen för att jäsa hela natten. Ta fram formen när du sätter på ugnen och grädda sedan enligt receptet nedan. Lägg på 5–10 minuter på gräddningstiden eftersom degen är kall.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Frallor i ugnsform
12 frallor
25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm (havremjölk går bra)
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ägg
ca 9 dl rågsikt
Garnering
1 uppvispat ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen löses upp.
2. Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter i maskin eller för hand.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.
4. Dela degen i 12 bitar. Forma runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem i en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 35 x 30 cm. Pensla bröden med uppvispat ägg. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. De får en härlig mörkbrun färg. Om bröden ser ut att bli för bruna efter 10 minuter kan du flytta ner plåten längst ner och grädda i 5–7 minuter till där nere.