TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums som jag här delar ett underbart gott recept på till er.
De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning
Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!
TIPS! Baka 2 limpor i min nya brödform – klicka till receptet här!
LJUSA KÄRLEKSMUMS I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
TIPS! Baka 2 limpor i min nya brödform – klicka till receptet här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!