En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min nya, avlånga ugnsform som verkligen är suverän att baka i!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
ÄPPELKAKA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM
8–10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
1 stort äpple
1 msk strösocker
½ tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner bakpulver, vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär äpplet i skivor, ca 1 cm tunna (med eller utan skal spelar ingen roll).
4. Lägg äppelskivorna i en rad mitt på smeten. Strö över strösocker och kanel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!