LINDAS ÄPPELKAKA


Frasiga, sega kanter och ett mjukare, lätt kladdigt innanmäte. Kanterna är så otroligt goda, helt magiska!! Den här kakan är bland de godaste äppelkakor jag bakat!
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
LINDAS ÄPPELKAKA
12 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering:
1–2 äpplen
kanel
1 msk strösocker
1 msk smör, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad pajform, ca 26 cm i diameter.
3. Skala och skär rabarbern i skivor. Lägg dem på smeten i pajformen. Strö över kanel och strösocker.
4. Smält smör och ringla det över äpplena.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Äpplena sjunker ner något under gräddningen. Kanterna blir härligt frasiga och mjukare i mitten. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.









Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!


