TACOGRYTA MED POTATIS



Smakrik köttfärsgryta med tacokrydda och potatis. En väldigt omtyckt maträtt som passar både barn och vuxna. Allt tillagas i en och samma gryta! Enkelt och maten räcker till många.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
TACOGRYTA MED POTATIS
1 gul lök
500 g köttfärs
1 påse Tacokrydda
2 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
7 dl vatten
2–3 msk köttfond eller grönsaksfond
salt
800 g okokt potatis
2 nävar färsk spenat (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
- Skala och hacka löken och stek den i olja i en stekpanna.
2. Ta upp löken och stek köttfärsen i en gryta. Tryck och smula sönder den med en gaffel under stekningen. Tillsätt tacokrydda, vitlök, tomatpuré och krossade tomater. Blanda.
3. Tillsätt vatten, fond och salt. Låt det puttra med medelvärme.
4. Skär potatisarna i små bitar. Tillsätt dem i grytan och låt det puttra tills potatisen mjuknat i ca 20 min. Tillsätt färsk spenat mot slutet och rör om. Tillsätt extra vatten om du vill ha en lösare konsistens på grytan. Smaka av kryddningen och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.
Tips! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraische.






Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!




Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
