LINDAS JULLIMPA

En extremt saftiga och god limpa som passar perfekt till jul. Den har en fantastisk smak och är såååå mjuk och god! En limpa som varmt rekommenderas!

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har bakat min limpa i min, nya avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!


*Det går lika bra att använda sockerfri julmust som julmust med socker! Välj själv vad du vill ha i degen!

LINDAS JULLIMPA

33 cl julmust * (eller julöl)
25 g jäst
1 1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mörk sirap
4 dl rågsikt
3–4 dl vetemjöl

Garnering
1 msk mörk sirap
1 msk vatten

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt julmust, olja och sirap. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas avlånga brödform, täckt med bakplåtspapper.

3. Garnering: Blanda ihop sirap och vatten i en skål. Pensla limpan med vätskan. Låt den jäsa i ugnsformen utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 180 grader.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 45–50 min. Pensla limpan ytterligare en gång efter gräddningen med sirap blandat med vatten om du vill ha en blankare yta. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär gärna limpan i skivor och frys in i skivor (om du vill frysa in den).

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

LINDAS JULFRALLOR

Fantastiskt saftiga, mjuka och smakrika frallor som passar helt perfekt till jul. Lika goda med smör och en skiva ost eller julskinka och senap. Frallorna går bra att frysa in.

REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka frallorna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! De blir extremt saftiga när de jäser ihop under gräddningen!
Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

LINDAS JULFRALLOR

12 st

50 g jäst
33 cl julmust (eller julöl)
100 g smör, smält
1 1/2 tsk salt
1 dl mörk sirap
7 dl rågsikt
5–6 dl vetemjöl

Garnering
1 msk mörk sirap
1 msk vatten

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt julmusten och det smälta smöret och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.

3. Garnering: Blanda ihop sirap och vatten i en skål. Pensla bröden med vätskan. Låt dem jäsa på ugnsplåten utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25–28 min. Pensla frallorna ytterligare en gång med sirap blandat med vatten om du vill ha en blankare yta. Låt bröden kallna. Går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

SAFFRANSBULLAR MED SMÖRGÖMMA

Ännu godare än vanliga saffransbulllar! Drömgoda bullar i ugnsplåt fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Alltså, dessa bullar blir magiskt goda! Tips! Skär bullen i rutor om och frys in!

REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SAFFRANSBULLAR MED SMÖRGÖMMA

Fyllning
125 g smör, rumsvarmt
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
1 påse saffran
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
2 msk pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Mosa ihop smöret och de andra ingredienserna i en skål. Rulla ca 54 små bollar av smöret och lägg dem på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills degen jäst en gång på plåten.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ner de frysa smörbollarna i degen. Strö över pärlsocker. 

5. Grädda bullen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

FYLLDA SAFFRANSLÄNGDER

Saftiga, ljuvligt goda saffranslängder med härlig smörfyllning. Jag ger förslag på två olika fyllning, en med smör och vaniljsocker och en annan med smör och mandelmassa. Välj den du tycker är godast. Eller lägg till kanel i fyllningarna för att få en härlig kanelsmak.

Här hittar du fler recept med saffran – klicka här!

FYLLDA SAFFRANSLÄNGDER

Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
1 påse saffran
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl

Fyllning
125 g smör, rumsvarmt
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Alternativ fyllning:
125 g smör, rumsvarmt
200 g mandelmassa, riven
4 msk strösocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel. Bred ut hälften av smöret och strö över hälften av strösocker och vaniljsockret (eller den alternativa fyllningen). Rulla ihop degen till en rulle.

3. Dela rullen på mitten och lägg dem brett isär på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär längderna i skivor, 1 1/2–2 cm breda och låt dem ligga kvar bredvid varandra. Låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Repetera likadant med andra halvan av degen.

4. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

5. Grädda en plåt i taget, längst ner i ugnen i 18–22 min eller tills de fått en gyllene färg på ytan.

Här hittar du fler recept med saffran – klicka här!

REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS

Här får ni ett underbart gott recept på saffranskärleksmums bakade i Lindas långpanna –  kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS

24 bitar

Smet
4 ägg
3 dl strösocker

1 msk pepparkakskrydda
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1/2 pressad apelsin (eller 1–2 msk vatten)

Garnering
kokos

Beställ gärna min nya bakplåt här!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. 
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen. 
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten/kaffe så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!