Rör-ihop-bröd


Screenshot

⏱️ Blanda snabbt ihop, låt jäsa, in i ugnen. Resultatet? Ett fantastiskt gott, hembakat bröd utan krångel. Vem älskar inte snabbmagi i köket? Rör-ihop-bröd som bara jäser en gång är ett riktigt topprecept! 

KALLJÄSNING!
Gör degen, baka ut den i formen och låt brödet jäsa i kylen över natten. Ta fram brödet ca 20 minuter före gräddning och grädda brödet.

Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Jag har gräddat mitt rör-ihop-bröd i min långpanna som jag tagit fram. Brödet blir mycket saftigt, fluffigt och gott när det jäser ihop i ugnsformen!
Jag har tagit fram denna form utefter vad jag tycker är den perfekta formen. De raka kanterna gör att brödet gräddas jämnt och det är lätt att skära snygga, raka bitar.
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.

Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Rör-ihop-bröd

10 st

Deg
50 g jäst
6 dl vatten, rumsvarmt
1/2 dl neutral olj
2 tsk salt
ca 11 dl rågsikt (eller vetemjöl)
(jag har använt rågsikt i receptet på bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och olja och rör om ordentligt.

3. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lätt kladdig deg. Du behöver inte knåda degen utan rör om tills det blir en lätt kladdig deg.

4. Stjälp ut degen i Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade händer.

5. Skär degen i tio rutor med en degskrapa och nagga hål i degen med t ex ett sugrör eller en gaffel.

6. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen.

7. Grädda brödet längst ner i ugnen i 18–20 minuter. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Triss i limpor

3 Limpor på rad

Limporna blir otroligt fluffiga, mjuka och saftiga när de jäser ihop i formen! Otroligt goda, härliga bröd som hela familjen älskar.

Tips kalljäsning!
Gör degen på kvällen och låt limporna jäsa i kylen över natten. Ta fram ugnsformen med limporna ca 20 min före gräddning.

Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Jag har gräddat mina limpor i min långpanna som jag tagit fram. Limporna blir extremt saftiga, fluffiga och goda när de jäser ihop i ugnsformen!
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Triss i limpor

3 limpor

50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
10 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i tre lika stora bitar. Rulla degen i mjöl och forma tre limpor av dem.

4. Lägg limporna på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör.

5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.

Screenshot

Screenshot

Köttfärslimpa & potatis på plåt


Köttfärslimpa och potatis på plåt – enklare och godare middag får man leta efter! 😋 Allt på samma plåt, in i ugnen och vips så har du en komplett måltid. Glöm inte den hemmagjorda gräddsåsen för att lyfta smakerna till nya höjder. Recept på gräddsås hittar ni nedan! ✨ Perfekt comfort food för kyliga kvällar. En maträtt som både vuxna och barn älskar.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Köttfärslimpa & potatis på plåt

8–10 potatisar
5 morötter
olja
salt
vitlök
rosmarin

Köttfärslimpa
1 dl ströbröd
3 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
vitpeppar
1 msk oregano
800 g köttfärs
1/2 gul lök, riven
2 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen och morötterna i bitar. Lägg dem utåt kanterna på en ugnsplåt  (lämna ca 15 cm i mitten där köttfärslimpan ska ligga).

2. Ringla lite olja över morötterna och potatisen. Hacka vitlöken och strö det över potatisen + salt. Strö rosmarin + salt över morötterna. Grädda potatisen och morötterna mitt i ugnen i ca 15 min.

3. Köttfärslimpa: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.

4. Ta ut plåten ur ugnen, rör om i potatisen och morötterna och sänk värmen till 180 grader. 

5. Forma köttfärsen till en limpa och lägg den mellan potatisen och morötterna. 

6. Ställ in plåten mitt i ugnen igen i ca  40–45 min på 180 grader eller tills köttfärslimpan är genomgrävdas.

Gräddsås
5 dl vispgrädde (eller 3 dl vispgrädde + 2 dl mjölk)
ca 1 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
25 g smör
några teskedar kinesisk soja
ev. salt & lite peppar

1. Gräddsås: Vispa ihop vispgrädde, vetemjöl och kalvfond i en bunke. Vispa ordentligt med en visp så att vetemjölet finfördelas i grädden.

2. Sätt en stekpanna på medelvärme, tillsätt smöret och låt det smälta. 

3. Häll ner blandningen med vispgrädde i stekpannan. Vispa hela tiden med en visp och låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknar. Tillsätt soja och ev. lite salt och peppar. Sojan är salt i sig och smaka därför av och tillsätt salt om du vill ha mer sälta.
Om såsen inte tjocknar: blanda ihop vetemjöl med lite kallt vatten eller kalla mjölk och vispa ner det i såsen och låt det puttra i några minuter till.

Förgrädda potatis och morötter i ca 15 minuter i 250 grader innan köttfärslimpan gräddas. Sänk temperaturen till 180 grader när köttfärslimpan skjuts in i ugnen.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

BANANPROTEINLIMPA

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har gräddat min banan-proteinlimpa i min avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även sockerkakor, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

BANANPROTEINLIMPA

1 st

9 dl havregryn (nyp sönder till mjöl) 
1 msk bakpulver
4 ägg 
2 bananer, mosade
2 dl kvarg (eller filmjölk, naturell yoghurt)

Garnering
söndersmulade havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

4. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp limpan med bakplåtspappret och låt den kallna innan du skär den i skivor.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!


Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LINDAS PROTEINLIMPA

Proteinlimpa – nyttig och enkel att baka!

Letar du efter ett bröd som är både mättande och enkelt att baka? Då är min Proteinlimpa den perfekta lösningen! 🍞 Det här är ett otroligt gott bröd som du snabbt slänger ihop utan att ens behöva knåda.

Den är fullproppad med protein, vilket gör den till en fantastisk bas för frukostmackan eller mellanmålet. Ett bröd som håller dig mätt länge!

  • Ingen jäsning behövs!
  • Massor av protein.
  • Perfekt som frysbröd.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har gräddat min proteinlimpa i min avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna sockerkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

LINDAS PROTEINLIMPA

1 st

9 dl havregryn (nyp sönder till mjöl) 
1 msk bakpulver
4 ägg 
4 dl kvarg (eller filmjölk, naturell yoghurt)

Garnering
söndersmulade havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp sönder havregrynen med fingrarna.

3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

4. Häll smeten i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp brödet i pappret och låt limpan kallna på ett galler innan du skär det i skivor.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!