dagensrecept korvbrod2

Tips! Byt ut 1–2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl om du vill ha grövre korvbröd.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) 

Hemgjorda korvbröd

Ca 15 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
7–9 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 15 bitar.

3. Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

Dela degen i ca 15 bitar.

2. Dela degen i ca 15 bitar.

Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler. korvbrod1 utvald