Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Hemgjorda korvbröd

dagensrecept korvbrod2 Tips! Byt ut 1–2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl om du vill ha grövre korvbröd. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) 

Hemgjorda korvbröd

Ca 15 st 25 g jäst 2 dl mjölk, fingervarm 1 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 2 msk rapsolja 7–9 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Dela degen i ca 15 bitar. 3. Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler. [caption id="attachment_31801" align="" width="860"]Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_31802" align="" width="860"]Dela degen i ca 15 bitar. 2. Dela degen i ca 15 bitar.[/caption] [caption id="attachment_31803" align="" width="860"]Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Rulla ut dem till längder, ca 12 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_31804" align="" width="860"]Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler. korvbrod1 utvald[/caption]  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0