Smulig äppelpaj som är magiskt god! Servera den gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
Tips! Baka världens godaste äppelkladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Fyllning
ca 4 äpplen
1/2 tsk kanel
2 msk strösocker
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
En underbar vegansk äppelpaj med smuldeg på toppen! Servera den gärna med vegansk vaniljsås eller vegansk vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Gör underbara veganska havrebollskakor – klicka här för recept!
Fyllning
ca 4 äpplen
2 msk strösocker
½ tsk kanel
Smuldeg
150 g vegansk margarin, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)
Tips! Baka otroligt goda veganska snabbfrallor – klicka här för recept!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop margarinet med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Servera med vegansk vaniljsås eller vegansk vaniljglass.
Tips! Tillaga ugnsbakad hel blomkål – klicka här för recept!
Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta! Mums vad god den är!!!
Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv båda äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra gärna kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Ljuvlig goda stekpannebröd som man enkelt och snabbt steker i stekpannan! Och de behöver inte ens jäsa eftersom degen innehåller bakpulver (ingen jäst).
Tips! Baka snabbfrallor utan jäsning som är ljuvligt goda och lätta att baka – klicka här för recept!
Ca 8 st (stora eller 16 små)
8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
3 msk rapsolja
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredeinser till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna, på ett mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.
3. Sänk värmen något och grädda bröden på medelvärme i några minuter på varje sida eller tills de fått lagom med färg.Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.
Tips! Baka snabba frallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!