Mangocheesecake
Mangocheesecake är magiskt gott! Den bakas enkelt utan ugn och är ett säkert kort som man alltid kan bjuda på som dessert, på alla sorters kalas och middagar. Tips! Grovhacka 100 g vit choklad i fyllningen. Det är supergott med bitar av choklad i tårtan!
Tips! Baka en ljuvligt god citronpaj – klicka här för recept!
Mangocheesecake
Botten
275 g Digestivekex
125 g smör, smält
Fyllning
225 gram mango, fryst eller färsk (tina den frysta)
200 g cream cheese, typ Philadelphia original
1 citron, rivet skal
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde (vispa den)
4 gelatinblad (läggs i kallt vatten)
1/2 dl vatten
Valfritt: 100 g grovhackad vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Smula sönder Digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret.
2. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
3. Tryck ut smulorna i botten på formen.
4. Fyllning: Mixa mangon till en puré. Tillsätt cream cheese, citronskal och strösocker och rör om ordentligt.
5. Vispa grädden och rör ner den i fyllningen.
6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt stå i 5 minuter.
7. Värm 1/2 dl vatten i en liten kastrull (ej samma vatten som gelatinbladen låg i) på spisen och ta bort från plattan precis när det kokar. Ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och krama ur dem något. Smält ner gelatinbladen i det varma vattnet. Rör om ordentligt.
8. Häll långsamt gelatinblandningen i cream cheesefyllningen i en tunn stråle medan du vispar med en elvisp. (Tillsätt ev. hackad vit choklad).
9. Häll fyllningen i formen, släta till och ställ in i kylskåpet i ett par timmar så den blir fast i konsistensen.
Tips! En anna fantastiskt god dessert är citronpaj – klicka här för recept!