Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

Drömgod gräddchokladtårta

Chokladbottnar, vispgrädde, vaniljkräm och massor av jordgubbar – vilken drömmig sommartårta! En helt perfekt midsommartårta eller varför inte som dessert efter en god grillning på sommaren. Helt enkelt sommarens läckra tårta. Bottnen består av luftiga, goda chokladtårtbottnar. Om du hellre vill baka tårtan med vanliga tårtbottnar har du ett toppenrecept här! Tårtan kan också bakas med marängbottnar och recept finns här!

Drömgod gräddchokladtårta

Ca 12 bitar

Chokladbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning
10–15 jordgubbar, mosade
2 dl marsansås, färdigblandad (eller vaniljsås som är lite tjockare)
3 dl vispgrädde

Garnering
5 dl vispgrädde
jordgubbar
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

3. Rör ner det varma vattnet.

4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min. Låt den kallna i formen.

8. Skär tårtan i 3 delar/bottnar.

9. Fyllning: Mosa jordgubbarna. Lägg dem på tårtbotten nr 1. Vispa grädden och bred över hälften av grädden ovanpå de mosade jordgubbarna.

10. Lägg på botten nr 2. Bred ut marsansåsen. Bred ut resten av grädden på marsansåsen.

11. Garnering: Vispa 5 dl vispgrädde. Spackla och täck hela tårtan med ett tunt lager grädde. Spritsa toppar ovanpå tårtan. Garnering med jordgubbar och pudra ev. över lite florsocker. Förvara tårtan i kylskåpet.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anlo
Anlo
2 år sedan

Hej! Kan man göra tårtbottnarna två dagar innan de ska användas? Hur ska jag i så fall förvara dem?

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Anlo
2 år sedan

Hej! Ja det går bra. Förvara dem i en plastpåse, eller frys in dem och ta fram och tina samma dag. Mvh Linda

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Midsommartårta

Marängbotten 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Fyllning 3 dl vispgrädde eller valfri fyllning – klicka här för massor av tips på goda tårtfyllningar! färska jordgubbar och andra valfria bär GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. …

0

Midsommartårta

MIDSOMMARTÅRTA 12–15 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Vit chokladmousse 8 dl vispgrädde 300 g vit choklad, smält 2 äggulor Fyllning & garnering 1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål) 200 g mörk choklad, smält GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa …

0

Klassisk sockerkaka

  Klassisk sockerkaka Ca 12 bitar 2 ½ dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 50 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop …

0

Bananpannkaka

Mycket lättgjorda pannkakor gjorda av bara banan och ägg. De är både mättande och underbart goda! Tillsätt gärna lite salt i smeten. Det förhöjer smaken. Servera gärna pannkakorna med mosade bär. Bananpannkaka 1 banan 2 ägg (ev. en nypa salt) GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram banan och ägg. Mosa bananen i en djup tallrik. 3. Tillsätt äggen och …

0

Hastbullar

LJUVLIGA HASTBULLAR MED KANELGÖMMA Underbart goda, snabbgjorda kanelbullar gjorda med bakpulver och därför behöver de inte jäsa. De blir oerhört saftiga och mjuka. Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen, men självklart kan man byta ut det mot t ex Nutella, vaniljkräm eller en klick sylt. De är klara på mindre än 30 min. Hastbullar Ca …

3

Sockerkaka

Härliga sockerkaka! Lättgjord, klassisk sockerkaka som alltid är uppskattad. Sockerkakor borde bakas oftare eftersom de är så gudomligt goda! Sockerkaka ca 12 bitar 2 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 75 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i …

2

4 tårtbottnar

4 ljuvliga tårtbottnar Här har jag samlat 4 favorittårtbottnar som jag varmt rekommenderar. De kan alla användas med valfri fyllning. Om du vill ha tips på olika fyllningar kan du kolla runt bland mina tårtrecept här! Använd vilken tårtfyllning du vill! Här finns tips på goda tårtfyllningar!   1. En klassisk kladdkaka är en fantastiskt god botten …

0

Nötmarängbottnar

Frasiga och lite segmjuka nötmaränbottnar som kan fyllas med valfri fyllning. Ljuvligt goda! Om man inte vill ha choklad på bottnarna kan man strunta i det, men jag tycker det är väldigt gott och gör att bottnarna håller sig fräscha längre eftersom fyllningen inte blöter ner bottnarna. Nötmarängbottnar 3 st 200 g hasselnötter 6 äggvitor 3 dl …

0

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas?

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas? Svar: Ja, vissa vitaminer är känsliga för värme och vitaminer och mineraler kan urlakas i det kokande vattnet. Potatis förlorar ungefär 20 procent av C-vitaminen. Det är bäst att koka potatisen med skal på för då försvinner mindre vitaminer. Dock blir det lättare att ta upp andra näringsämnen som till …

0

Matskola: Så gör du potatisskurvar

Friterade potatisskruvar. De här potatisskruvarna åt jag för första gången när jag var på Trosa marknad. Och de var magiskt goda, ett riktigt gott snacks. Det är vanliga potatisar som är skurna som spiraler (se bilden nedan) och därefter friterade. De smakar lite som pommes frites och kryddas med salt och pommes friteskrydda eller grillkrydda. De är lite …

0

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning?

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning? Svar: Ärtor och andra grönsaker innehåller det gröna färgämnet klorofyll. När de kokas, varmhålls eller konserveras sker en kemisk process då det bildas ett ämne som heter feofytin a och feofytin b. Feofytin a är grågrön och feofytin b olivgrön. Detta gör att grönsakernas färg förändras. Graden är färgförändring beror på en …

0

Saftig chokladsockerkaka

Magiskt god chokladsockerkaka! Den är oerhört saftig och innehåller läckra, hackade chokladbitar i smeten. Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 75 g smör, smält 1 ½ dl mjölk Fyllning 75 g mörk eller ljus choklad, finhackad (kan uteslutas) Garnering …

0
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x