Wienerchoklad
LYXIGT OCH LÄTTGJORT GODIS Drömgod wienerchoklad som går fort att göra! Originalet som heter wienernougat innehåller både nougat och choklad (också ljuvligt god), men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån. En underbar kombination som har en rykande åtgång!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Wienerchoklad
Ca 50 bitar
75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.