Nyttigt bröd med banan, havregryn och ägg. Supergott och kan ätas som det är när man är sugen på något gott. Eller bred med smör och en skiva ost ovanpå. Riktigt gott och mättande bröd!
Bananbröd
6 bitar
2 st bananer 2 tsk bakpulver 2 krm salt 5 dl havregryn 2 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Mosa bananerna i en ugnsform, ca 15 x 20 cm.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mosa ihop allt till en smet. Bred ut den i formen.
3. Garnera smeten med att lägga på en delad banan (men detta behöver inte göras).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna innan du skär det i bitar.
Allt-i-ett-maträtt. En fantastiskt god maträtt med köttfärssås och potatisgratäng – allt i en och samma form. Makalöst gott och lätt att tillaga! En mycket kryddig och smakrik maträtt för hela familjen!
(Jag tillsatte 2 grovhackade morötter i min köttfärssås, men det är valfritt)
2. Potatisgratäng: Skiva potatisarna tunt. Lägg dem i en stor kastrull/gryta med kanter och tillsätt vispgrädde, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Låt allt puttra på svag värme i ca 15 minuter.
Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
Reklam för Lindas bakform.
I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya ugnsplåt här!
Frallor i Lindas långpanna
12 st
6 dl vatten 50 g jäst 2 tsk salt 1/2 dl neutral olja ca 13 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna på Lindas plåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär ett snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.
Allt-i-ett-maträtt. En fantastiskt god gratäng med ugnspotatis, köttfärsås och riven ost – allt i en och samma form. Makalöst gott och lätt att tillaga! En mycket kryddig och smakrik maträtt för hela familjen!
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i bitar. Lägg dem i en stor ugnsform med kanter och ringla över olja och salta. Grädda dem mitt i ugnen i ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
2. När potatisen är i ugnen tillagar du en sats köttfärsås enligt alternativ 1 eller 2.
3. Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
4. Lägg köttfärssåsen ovanpå potatisarna i ugnsformen. Strö över riven ost.
5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Smaklig måltid!
Baka mjuka, härliga frallor som inte behöver jäsa! De är väldigt lätta att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Perfekt bröd att baka när man vill ha nybakat bröd snabbt! Frallorna påminner om scones i smak och konsistens. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA
6 st
5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg
Garnering 1 msk filmjölk 2 tsk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med filmjölk och strö över sesamfrön (eller andra frön)
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.