SAFFRANSKÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

Reklam för att baka saffranskärleksmums i airfryer – en supersaftig, mjuk kaka täckt med en ljuvlig kärleksmumsglasyr och kokos som jag bakat i min Cosori airfryer.

JAG ÄLSKAR min Cosori airfryer, den är så enkel och smidig att använda och allt blir så bra när man gräddar i den!

BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!
🌟 Din Rabattkod: linda15 ger 15% rabatt 🌟

BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!
Se alla olika modeller – klicka här!

Superbra tips! En airfryer drar mycket mindre el än en vanlig ugn och spis vilket är suveränt i dessa tider! Man behöver inte heller förvärma den som en vanlig ugn och det går snabbare att grädda i den.
Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!
Se alla olika modeller – klicka här!
🌟 Din Rabattkod: linda15 ger 15% rabatt 🌟

Jag är så glad och nöjd över min Cosori airfryer! Även barnen kan laga mat och baka i den väldigt enkelt! Den är enkelt att ta med sig till landstället, på båten, i husvagnen eller låna ut den till en vän.

SAFFRANSKÄRLEKSKÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

ca 12 bitar

2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 påse saffran
50 g smör, smält
1 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Glasyr
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1–2 msk pressad citron eller apelsin (eller bara vatten)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i mjölken och rör ner det och smöret i äggsmeten. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Smörj och bröa en rund form som får plats i din airfryer. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan i 25–30 min i 150 grader i Cosori airfryer. Låt kakan kallna. Stjälp sedan upp kakan på en tallrik.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa vätskan så att den blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.

🌟 Din Rabattkod: linda5 🌟

BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!

🌟 Din Rabattkod: linda15 ger 15% rabatt 🌟

BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!
Se alla olika modeller – klicka här!

🌟 Din Rabattkod: linda15 ger 15% rabatt 🌟

BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!
Se alla olika modeller – klicka här!

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm och knastrande socker ovanpå! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!

Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på botten av bullarna och ger en ljuvlig smak på hela bullen!

Här hittar du fler goda julrecept att baka!

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

30–35 st. Antalet beror helt på vilken storlek man gör dem i.

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Mosa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Forma små runda kulor av smöret (ca 1,5 cm) och lägg dem på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills smörkulorna har stelnat.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Forma degen till lussekatter (se bilderna nedan).

4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och tryck ner en smörkula på varje sida. Strö över pärlsocker. Låt dem jäsa på plåten i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–12 min (helt beroende på storlek). Tänk på att alla bullar på samma plåt bör vara ungefär lika i storlek så att gräddningstiden blir lika för alla. Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler.
Tips! Lussebullar i olika former – klicka här och titta hur du kan forma dina bullar!

TIPS! Baka saffransbullar med smörkräm i långpanna – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Beställ hem Lindas bakskola bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Beställ hem Lindas bakskola bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!

CITRONKÄRLEKSMUMS

Citronkärleksmums – en ljuvligt god kaka! Ljusa kärleksmums med citronsmak - såååå himla gott! Den här måste ni baka!


Baka en fantastiskt god kärleksmums-sockerkaka – klicka till receptet här!

CITRONKÄRLEKSMUMS

Ca 12 bitar

Smet
3 dl strösocker
2 ägg
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal

Glasyr
35 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1–2 msk pressad citron (kan ersättas med apelsin)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Riv skalet av citronen och blanda ner i smeten.

3. Smörj och bröa en rund form, ca 23–24 cm i diameter. Häll smeten i formen.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.

5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa citronsaften så att glasyren blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!

Cheesecake

CHEESECAKE En lyxig, populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Den får alltid högsta betyg från alla som smakar den.

Cheesecake

ca 15 bitar

Botten
400 g digestivekex 
175 g smör, smält

Fyllning
6 gelatinblad
3 ägg
300 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl crème fraiche, 34 procent
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 citroner, rivet skal & saft (eller lime, apelsin)

Garnering
hallon

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter. Ställ formen i kylen i ca 15 min.
  2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.
  3. Riv citronskalet fint och pressa ut citronsaften i en skål.
  4. Blanda ägggulor, färskosten, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
  5. Värm upp citronsaften snabbt i en kastrull eller mikron. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt blandningen svalna något och häll ner den i fyllningen. Blanda samtidigt med en visp.
  6. Bred ut fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i några timmar. Garnera eventuellt din citroncheesecake med citronskivor, citronmeliss och florsocker.

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!

Linsgryta

Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill.

Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man en indisk smak.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Linsgryta

ca 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek (eller en skvätt tabasco)
8 dl vatten

1 tetraförpackning 250 ml kokosmjölk (2 1/2 dl)
3 dl röda linser (torra)
1 grönsaksbuljongtärning eller 2 msk Bong grönsaksfond
salt
1 näve färsk spenat

1 tetrapack stora vita bönor

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i stekpannan i några minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i 12–15 min tills linserna svällt och kokat klart. Tillsätt de vita bönorna när linserna är färdiga och låt dem bli varma i grytan. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.