Perfekt pizzabotten

3. Bred ut pizzasåsen på degen.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!
Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!

Den här pizzabottnen har jag bakat hur många gånger som helst och jag älskar den! Den är lika god som pizzeriornas pizzabotten! Konsten att lyckas med pizza är att grädda den mycket varm och snabbt istället för länge och lägre värme. Bottnen blir mycket godare när man gräddar den i hög värme.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Pizzabotten

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Förslag på fyllning
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
4 ananasringar
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

steg5

 

Riven äppelkaka

riven-äppelkaka4 riven-äppelkaka1

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!

Superläcker, snabbgjord äppelkaka – klicka här för recept!
Superläcker, snabbgjord äppelkaka – klicka här för recept!

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Riven äppelkaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
½ dl filmjölk

Fyllning
1 äpple, skalat & rivet
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper).
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

riven-äppelkaka5 riven-äppelkaka2 riven-äppelkaka3 riven-äppelkaka6

 

 

 

 

Mangoglass med 2 ingredienser

mangoglass2ingred3 mangoglass2ingred1

Tänk att 2 ingredienser; mjölk och fryst mango kan bli en suveränt god, krämig glass! Men så är det! Och den är mycket enkelt att göra! Använd en köksmaskin med knivar eller en bra mixer. En perfekt glass som jag personligen älskar! Även mina barn tycker den är suveränt god. Se alltid till att ha ett paket fryst mango i frysen 🙂

 

Nyttig mikrokladdkaka med 2 ingredienser – klicka här för recept!

Nyttig mikrokladdkaka med 2 ingredienser – klicka här för recept!

Gör nyttig melonglass – klicka här för recept!
Gör nyttig melonglass – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mangoglass med 2 ingredienser

Dubbla eller trippla satsen om ni är många!

ca 1 dl kall mjölk
150 g fryst mango 

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa mjölken och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Anpassa mängden mjölk så glassen blir lagom krämig och fast i konsistensen, tillsätt lite i taget.

1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!
1. Mixa mjölken och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Anpassa mängden mjölk så glassen blir lagom krämig och fast i konsistensen, tillsätt lite i taget.

mangoglass2ingred2

 

Frozen yoghurt mango

frozenmango5 frozenmango4

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Gör nyttig melonglass – klicka här för recept!
Gör nyttig melonglass – klicka här för recept!

Frozen yoghurt mango

Dubbla eller trippla satsen om ni är många!

2 dl fryst mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt)
150 g fryst mango 

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!

1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!
1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!

 

frozenmango2

 

Bakpulvertunnbröd

bakpulvertunnbröd

Det är snabbt och bekvämt att baka bröd som inte behöver jäsa! Dessa tunnbröd med bakpulver i degen (istället för jäst) går fort att göra och blir underbart goda! Perfekt på helgen när man snabbt vill äta nybakat bröd till frukost, eller när man ska på utflykt och har begränsat med tid. Här finns fler snabba brödrecept!

Kolla in alla mina steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Bakpulvertunnbröd

12 st 

100 g smör, rumsvarmt
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
5 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.

3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.
2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.
3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.
3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.