Boken innehåller bland annat rågsiktskakor, fröknäcke, pizza, vitlöksbröd, snabba bröd, limpor, grova bröd, filmjölksbröd, morotsbröd, stekpannebröd, ja det mesta man kan tänka sig i brödväg! En bibel för alla som vill baka sitt eget bröd. Hembakat bröd är billigare och nyttigare än att köpa! Och tusen gånger godare!
Hemgjord, nyttig glass, helt utan tillsatt socker! Här får ni ett grymt gott, enkelt recept på bananglass med chokladsmak! Och den är oerhört enkel att göra! Njut av glass – varje dag om du vill. Se bara till att alltid ha några bananer i frysen så kan du göra glass när du vill. Även mina barn älskar denna glass!
2–3 bananer, frysta 1–2 msk kakao Tips! Tillsätt lite mjölk medan du mixar bananen om du vill ha en ännu krämigare glass.
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).
1. Skiva bananerna och frys in dem.2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).
SUPERLÄCKER ÄPPELPAJ som har en perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig! Servera den med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.
Fyllning ca 3 äpplen ca 1 tsk kanel 1–2 msk strösocker
Smuldeg 150 g smör, kylskåpskallt 1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill) 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn ½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)
Garnering florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.4. Smula degen över äpplena.5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kalljästa morotsfrallor!Gör degen på kvällen, lägg frallorna på en plåt och låt dem jäsa i kylen över natten. Grädda dem direkt när du vaknar och servera nybakta, varma bröd till frukost! Ljuvligt gott! Och enkelt!
Tips! Om du inte vill kalljäsa brödet kan du låta degen jäsa i bunken i ca 45 min. Baka sedan ut frallorna och låt dem jäsa i ca 30 min på plåten innan gräddning.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.
2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.
3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.
4. På morgonen: Ta fram bröden och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Strö över sesamfrön.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.4. På morgonen: Ta fram bröden och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.5. Strö över sesamfrön.6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.
SUPERLÄCKER ÄPPELPAJ med crunchiga sötmandlar. En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig! Servera den med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.4. Smula degen över äpplena. Strö över den hackade mandeln (bilden är utan mandel).5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. (Bilden är utan mandeln).