Snabb bakpulverlimpa

snabbbakpulverlimpa3 snabbbakpulverlimpa1

 

Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i ca 25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Härliga scones-tekakor – klicka här för recept!
Härliga scones-tekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb bakpulverlimpa

2 st

3 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk  

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.
3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

snabbbakpulverlimpa2

 

 

Snabblimpa som inte behöver jäsa

snabblimpa8 snabblimpa5

Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i 20–25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.

4-minutersbröd i stekpanna – ljuvligt goda! Recept finns här!
4-minutersbröd i stekpanna – ljuvligt goda! Recept finns här!
Supergoda bakpulvertekakor – klicka här för recept!
Supergoda bakpulvertekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabblimpa som inte behöver jäsa

1 st

50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.
3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.

 

snabblimpa4 snabblimpa9 snabblimpa7 snabblimpa6

Chokladsnittar

chokladsnittar11

POPULÄRA KLASSIKER Chokladsnittar är ljuvligt goda, lätta att baka och håller i flera veckor i en burk med tätt lock. Fyll kakburken med dessa smarriga godingar!

Saftiga, härliga hallonmuffins – klicka här för recept!
Saftiga, härliga hallonmuffins – klicka här för recept!
Ljuvligt goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!
Ljuvligt goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnittar

30–35 st

1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 nypa salt

2 ½ dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

chokladsnittar8 chokladsnittar9 chokladsnittar10 chokladsnittar11

 

Krämig jordgubbsglass utan glassmaskin

jordgubbsglass4 jordgubbsglass5

En av de läckraste, krämigaste och godaste glassarna jag ätit! Och den är lätt att göra, du behöver ingen glassmaskin. Den här glassen kan du bjuda på som dessert även på en finare middag!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig jordgubbsglass utan glassmaskin

Ca 1 ½ liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
ca 200 g jordgubbar, färska eller frysta

Tips! Tryck ner ca 15 maränger i smeten innan du fryser in glassen! Supergott!

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt

3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda försiktigt ner 2/3 av dem i glassmeten. (Tryck eventuellt ner marängerna i smeten om du vill ha det i).

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig.
1. Vispa grädden fluffig.
2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt
2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt
3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda försiktigt ner 2/3 av dem i glassmeten.
3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda försiktigt ner 2/3 av dem i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.

jordgubbsglass1 jordgubbsglass3 jordgubbsglass6

 

 

 

Segmjuk jordgubbskaka

jordgubbskakasegmjuk3 jordgubbskakasegmjuk7

SUPERGOD, LÄTTGJORD KAKA Mycket lättgjord kaka som bakas utan bakpulver. Men bara för den är enkel betyder det inte att den är mindre god – utan tvärtom, den är gudomligt god! En perfekt kaka som går fort att slänga ihop och en riktig favorit som man alltid kan bjuda på med stolthet! Servera den gärna med vaniljsås eller glass, men den går även att äta precis som den är till en kopp kaffe eller te.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Hemgjord jordgubbschokladkaka – klicka här för recept! Mums!
Hemgjord jordgubbschokladkaka – klicka här för recept! Mums!
Krämig, supergod maräng- & jordgubbsglass – klicka här för recept!
Krämig, supergod maräng- & jordgubbsglass – klicka här för recept
Hemgjord jordgubbschokladkaka – klicka här för recept! Mums!
Hemgjord jordgubbschokladkaka – klicka här för recept! Mums!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segmjuk jordgubbskaka

8–10 bitar

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker 

florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Pudra över florsocker före servering. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

segmjukjordgubbskaka2

3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).
3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

jordgubbskakasegmjuk1 jordgubbskakasegmjuk4 jordgubbskakasegmjuk8 jordgubbskakasegmjuk5 jordgubbskakasegmjuk2 jordgubbskakasegmjuk3 jordgubbskakasegmjuk6