Krämig pastasås på 5 minuter

En underbart god pastasås som bara tar 5 minuter att göra. Kryddningen och grönsakerna kan varierar efter egen smak.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Krämig pastasås på 5 minuter

1/2 gul lök
några champinjoner
1 morot, riven
200 g vitkål, riven
2 dl cocktailtomater
2 nävar färsk spenat
salt 
chiliflakes
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (flytande)
1 burk smaksatt Crème Fraiche smaksatt med valfri smak, t ex soltorkade tomater, vitlök m m
kokt pasta till 4 personer
Tillsätt gärna stekt kycklingfilé eller lax

GÖR SÅ HÄR

1. Stek hackad lök, skurna champinjoner och riven vitkål i olja i en stekpanna. Tillsätt tomater, färsk spenat och rör om. Salta och strö över chiliflakes.

2. Häll över vatten och grönsaksbuljong. 

3. Tillsätt en burk lätt Crème Fraiche (valfri smak) och rör om. Låt allt puttra i några minuter. 

4. Tillsätt pastan och rör om. 

Saftiga saffransbullar

Extra saftiga, goda saffransbullar som är fyllda med en härlig smörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar!

Tips! Baka underbara saffranskärleksmums – klicka här för recept!

Saftiga saffransbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran
150 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker

Tips!
Smaksätt fyllningen ovan med:
1 tsk kardemumma eller
100 g vit choklad, riven

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret. (Strö över riven vit choklad om du vill ha det)

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under en bakduk på ett galler.

saffransbullar1

Saffransäppelkaka

Saftig saffransäppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler julrecept – klicka här!

Saftig saffransäppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
1 påse saffran (1/2 g)
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker, ägg och saffran pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Servera med en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!


VÖRTFRALLOR

De allra godaste, hembakade vörtfrallorna! Supersaftiga, mjuka och helt underbara bröd att baka till julbordet!

Frallorna går lika bra att grädda på en vanlig ugnsplåt om du inte har en pajform, men lägg dem då ganska tätt i en cirkel som på bilden. Messmöret kan bytas ut till filmjölk ELLER naturell yoghurt.

Baka ljuvligt goda vörtlimpor – klicka här för recept!

Vörtfrallor i pajform

Ca 25 st (11 st i en pajform)

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
450 g Fjällbrynt Messmör (1 burk) eller 4 1/2 dl filmjölk ELLER naturell yoghurt
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 msk vörtkrydda (kan uteslutas)
ca 16 dl rågsikt

Garnering
1 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke (eller en hushållsassistent). Tillsätt vatten och Fjällbrynt Messmör och blanda tills jästen lösts upp. 

2. Tillsätt salt, sirap, vörtkrydda (kan uteslutas) och rågsikt, lite i taget mot slutet.

3. Blanda ordentligt och om degen känns för kladdig kan man tillsätta lite mer rågsikt. Knåda degen på ett mjölat bakbord i några minuter. Lägg degen i bunken och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.

4. Dela degen i mindre frallor, ca 11 stycken får plats i en pajform. (Degen räcker till ca 25 frallor)

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform och lägg i ca 11 degfrallor. Pensla dem med ägg och strö över lite vetemjöl. 

6. Låt frallorna jäsa i ca 30 min i formen. Sätt ugnen på 250 grader. 

7. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Njuta av nybakat bröd med smör och en god ost. 

Baka ljuvligt goda vörtlimpor – klicka här för recept!

Pizza i airfryer

Bakplåtspappret till Cosori airfryer är suveränt bra. Kan användas till det mesta, t ex pizza, bröd, kakor, klyftpotatis, pommes, kyckling, kött och grönsaker. Klicka här för att beställa bakplåtspappret!

Reklam för Cosori Airfryer

VILKET KANONERBJUDANDE!


Du får 15 % rabatt på Cosoris alla modeller med koden: LINDA15

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA!

Baka pizza i Cosori Airfryer – så himla enkelt och pizzan blir helt perfekt! Lika bra som på en pizzeria!

PIZZA

6–8 pizzor beroende på storlek

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
3 msk rapsolja
ca 10 dl vetemjöl 

Fyllning (per pizza)
1/2 dl pizzasås
1–2 dl riven ost
ca 150 g skinka, skuren i bitar
oregano

Garnering
ev. ruccola

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den i några minuter. Anpassa mängden vetemjöl, degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig.

2. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i 2–3 bitar. Forma del till pizzabottnar på var sitt bakplåtspapper. (Beställ bakplåtspapper som passar i Cosori airfryer här)!

4. Bred ut pizzasås på pizzan och lägg på skinka, ost och oregano (eller andra valfria ingredienser).

5. Förvärm din airfryer på 200 grader i 5 minuter.  När man gräddar pizza skall bottnen och ugnen vara varm när man börjar grädda för att få de godaste pizzorna.

6. Grädda pizzan i 200 grader i 7–10 minuter beroende på pizzans storlek. Man kan öppna korgen man gräddar i mitt under gräddningen, men stäng den snabbt igen om du ska grädda vidare pizzan. Smaklig måltid!

Du får 15 % rabatt på Cosoris alla modeller med koden: LINDA15

Det finns inget enklare sätt att laga mat på än i Cosori Airfryer! Och det blir alltid lika gott! Både jag och mina barn lagar så mycket mat i vår airfryer! Jag kokar till och med äggen i den på morgonen och bakar scones på helgen!

KÖP EN EGEN COSORI AIRFRYER – KLICKA HÄR!

Mitt tips är att ni beställer hem en airfryer så ska jag dela massor av goda recept till er! Ni får 30 % rabatt med koden LINDA15.

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Den är helt suverän!