Korvstroganoff i airfryer

Korvstroganoff i airfryer – en klassisk korvgryta som både barn och vuxna älskar. Lättlagad, svensk husmanskost. Korvstroganoff är ett riktigt uppskattad vardagsrätt. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.

Reklam för att laga mat i Cosori airfryer!

Det är väldigt enkelt och smidigt att tillaga korvstroganoff i Cosori airfryer. Jag använder min airfryer dagligen, den är helt suverän. Jag både lagar mat och bakar i den! Det går snabbare än i vanliga ugnen och den drar mindre el också. Suveränt bra!

Jag har fixat en rabattkod till er alla så ni också kan börja baka och laga mat i Cosori airfryer:

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Korvstroganoff

4–6 portioner

1 falukorvsring
1 gul lök
1 burk krossade tomater

2 msk köttfond
3 msk tomatpuré
1–2 dl vispgrädde (eller magrare grädde) 
salt
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka löken. Stek löken i lite olja i din airfryer på 200 grader i 5–8 min eller tills den får lite färg.

2. Skär korven i mindre bitar, tillsätt den i din airfryer. Kör på 200 grader tills korven får lite färg, 5–10 min.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Kör på 180 grader i ca 10 min. Grytan ska puttra i några minuter. Rör om efter halva tiden. Kör lite längre tid om det behövs för att det ska puttra.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Trekantsfrallor i långpanna

Degen till dessa härliga långpannebröd är samma som till klassiska rågsiktskakor. Ett otroligt saftigt, gott och mjuk bröd. Fröna på toppen kan varieras precis som man vill.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Trekantsfrallor i långpanna

16 st

50 g jäst
6 dl mjölk, ljummet (eller vatten)
2 tsk salt
1 dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
13–15 dl rågsikt (eller vetemjöl)

Garnering
1 ägg
sesamfrön
solroskärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Dela degen i bitar, enligt bilden med en degskrapa eller kniv.

5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Låt degen jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen. 

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

GRÖTFRALLOR

GRÖTFRALLOR Underbart saftiga, goda frallor med havregrynsgröt i degen. Gröten gör dem extra saftiga och läckra!

Tips! Baka kalljästa grötfrallor där degen jäser i kylen över natten – klicka här för recept!

Degen kan kalljäsa (jäsa i kylskåpet i 5-10 timmar). Gör degen, ställ den i kylen och ta fram den när frallorna ska bakas ut. Eller forma frallor, lägg dem på plåtar och ställ plåtarna i kylen i ett par timmar. Ta fram plåtarna ca 20 min före gräddning. (Du behöver inte jäsa degen i bunken). Degen jäser mycket långsamt i kylen och därför behöver den står där i ett par timmar. Täck över degen.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

GRÖTFRALLOR

Ca 12 st

Deg
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl havregryn
12–13 dl vetemjölGarnering
1 ägg, vatten eller olja
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt havregrynen, rör om, och låt stå i ca 10 minuter.

2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till bollar och lägg dem på plåtar, klädda med bakplåtspapper. Pensla med ägg, vatten eller olja, strö över lite havregryn. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

4. Grädda bröden (en plåt i taget) mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Tips! Baka saftiga, mjuka morotsfrallor som är ljuvligt goda – klicka här för recept!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

GRÖTFRALLOR I AIRFRYER

Reklam för att baka frallor i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka grötfrallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används! Baka bröd i airfryer är verkligen enkelt och bra!

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– limpor
– köttfärssås
– kycklinggryta
– linsgryta
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

GRÖTFRALLOR I AIRFRYER

9 st

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja

3 dl havregryn
6–7 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat, vatten eller olja
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn, rör om, och låt stå i ca 10 minuter.

2. Tillsätt sedan salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Strö över lite mjöl.

3. Låt degen jäsa i ca 40 min.

4.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med ägg, vatten eller olja och strö lite havregryn. Låt dem jäsa i ca 20 min innan du gräddar dem.

5. Grädda frallorna i 15–17 minuter i 180 grader i din Cosori airfryer. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Källarfranska

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott!

Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet blir något segare i konsistensen. Men ändå lika gott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Källarfranska

18 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.

2. Dela degen i två delar. Rulla dem i vetemjöl och forma dem till längder. Skär varje längd i ca 9 skivor med en vass kniv eller en degskrapa. Forma runda frallor av degbitarna.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. De ska vara ljusa och inte få för mycket färg under gräddningen. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!