1/2 gul lök några champinjoner 1 morot, riven 200 g vitkål, riven 2 dl cocktailtomater 2 nävar färsk spenat salt chiliflakes 2 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong (flytande) 1 burk smaksatt Crème Fraiche smaksatt med valfri smak, t ex soltorkade tomater, vitlök m m kokt pasta till 4 personer Tillsätt gärna stekt kycklingfilé eller lax
GÖR SÅ HÄR
1. Stek hackad lök, skurna champinjoner och riven vitkål i olja i en stekpanna. Tillsätt tomater, färsk spenat och rör om. Salta och strö över chiliflakes.
2. Häll över vatten och grönsaksbuljong.
3. Tillsätt en burk lätt Crème Fraiche (valfri smak) och rör om. Låt allt puttra i några minuter.
50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran 150 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker 1 ägg ½ tsk salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 16–17 dl vetemjöl
Fyllning 75–100 g smör ca 1 dl strösocker 4 msk vaniljsocker
Tips! Smaksätt fyllningen ovan med: 1 tsk kardemumma eller 100 g vit choklad, riven
Garnering 1 ägg pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret. (Strö över riven vit choklad om du vill ha det)
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under en bakduk på ett galler.
Saftig saffransäppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!
De allra godaste, hembakade vörtfrallorna! Supersaftiga, mjuka och helt underbara bröd att baka till julbordet!
Frallorna går lika bra att grädda på en vanlig ugnsplåt om du inte har en pajform, men lägg dem då ganska tätt i en cirkel som på bilden. Messmöret kan bytas ut till filmjölk ELLER naturell yoghurt.
50 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 450 g Fjällbrynt Messmör (1 burk) eller 4 1/2 dl filmjölk ELLER naturell yoghurt 2 tsk salt 1 dl mörk sirap 2 msk vörtkrydda (kan uteslutas) ca 16 dl rågsikt
Garnering 1 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke (eller en hushållsassistent). Tillsätt vatten och Fjällbrynt Messmör och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, sirap, vörtkrydda (kan uteslutas) och rågsikt, lite i taget mot slutet.
3. Blanda ordentligt och om degen känns för kladdig kan man tillsätta lite mer rågsikt. Knåda degen på ett mjölat bakbord i några minuter. Lägg degen i bunken och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.
4. Dela degen i mindre frallor, ca 11 stycken får plats i en pajform. (Degen räcker till ca 25 frallor)
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform och lägg i ca 11 degfrallor. Pensla dem med ägg och strö över lite vetemjöl.
6. Låt frallorna jäsa i ca 30 min i formen. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Njuta av nybakat bröd med smör och en god ost.
Baka pizza i Cosori airfryer – den blir lika god som pizzerians pizzor.Bakplåtspappret till Cosori airfryer är suveränt bra. Kan användas till det mesta, t ex pizza, bröd, kakor, klyftpotatis, pommes, kyckling, kött och grönsaker. Klicka här för att beställa bakplåtspappret!
Baka pizza i Cosori Airfryer – så himla enkelt och pizzan blir helt perfekt! Lika bra som på en pizzeria!
PIZZA
6–8 pizzor beroende på storlek
25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 3 msk rapsolja ca 10 dl vetemjöl
Fyllning (per pizza) 1/2 dl pizzasås 1–2 dl riven ost ca 150 g skinka, skuren i bitar oregano
Garnering ev. ruccola
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den i några minuter. Anpassa mängden vetemjöl, degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig.
2. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 min.
4. Bred ut pizzasås på pizzan och lägg på skinka, ost och oregano (eller andra valfria ingredienser).
5. Förvärm din airfryer på 200 grader i 5 minuter. När man gräddar pizza skall bottnen och ugnen vara varm när man börjar grädda för att få de godaste pizzorna.
6. Grädda pizzan i 200 grader i 7–10 minuter beroende på pizzans storlek. Man kan öppna korgen man gräddar i mitt under gräddningen, men stäng den snabbt igen om du ska grädda vidare pizzan. Smaklig måltid!
Det finns inget enklare sätt att laga mat på än i Cosori Airfryer! Och det blir alltid lika gott! Både jag och mina barn lagar så mycket mat i vår airfryer! Jag kokar till och med äggen i den på morgonen och bakar scones på helgen!
Mitt tips är att ni beställer hem en airfryer så ska jag dela massor av goda recept till er! Ni får 30 % rabatt med koden LINDA15.
Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex – kött – kyckling – grönsaker – fisk – potatis – pommes frites – baka färskt bröd – baka kladdkaka – koka ägg – baka muffins och mycket, mycket mer!