En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen! En kaka "to die for"! Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet. Oavsett blir den saftig och riktigt läcker.
Tips! Låt kakan stå i kylen i ca 2 timmar innan servering så bottnen och mjölkchokladkolakrämen stelnar ordentligt. Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär.
[caption id="attachment_45008" align="" width="215"]Krämig lättgjord chokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Ca 15 bitar200 g smör, smält5 dl strösocker1 dl kakao2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)1 msk vaniljsocker4 ägg3 dl vetemjölMjölkchokladkolakräm
75 g smör½ dl strösocker½ dl ljus sirap1 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 ½ dl vispgrädde200 g mjölkchokladGarnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den kallna i formen.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 10 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
[caption id="attachment_44834" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_44835" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).[/caption]
[caption id="attachment_44836" align="" width="860"] 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. [/caption]
[caption id="attachment_44998" align="" width="860"] 4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.[/caption]
[caption id="attachment_44999" align="" width="860"] 5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_45000" align="" width="860"] 6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.[/caption]
En supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Sockerkakssmeten varvas med lager av knastrande strösocker och kanel. Om man vill baka en klassisk sockerkaka kan man bara utesluta lagrerna av strösocker och kanel. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i …
LJUVLIGT GOD DRÖMRULLTÅRTA En supergod klassiker fylld med krämig vaniljsmörkräm. Det är viktigt att chokladbottnen ha kallnat helt innan man brer på smörkrämen för annars smälter den på bottnen. Förvara rulltårtan inplastad i kylskåpet. Drömrulltårta 12–15 bitar 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver …