Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

nutellabrownies1 nutellabrownies4

Hur enkel och fantastiskt god kan en kaka bli?! Älskar man Nutella så är det här den ultimata kakan! Och så innehåller den bara 4 ingredienser!!! En kaka helt i min stil – enkel att göra och fantastiskt god! Kakan går bra att frysa in.

Baka en underbar Nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka en underbar Nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka den allra läckraste kolatårtan – klicka här för recept!
Baka den allra läckraste kolatårtan – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Här finns recept på massor av läckra kladdkakor!

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl

Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.

2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–16 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.

4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–18 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–18 min. Låt den svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.

 

nutellabrownies3 nutellabrownies4 nutellabrownies7

 

Fröknäcke med chiafrön

dagensreceptutvald froknacke1 

Frön är superpopulära på grund av sina hälsosamma egenskaper. Näringsmässigt är de rena bomberna! De är rika på Omega-3, fiber och nyttiga mineraler som fosfor, kalcium och kalium. Fiberna i fröna är gelébildande vilket vilket gör att blodsockernivån stiger långsammare när man ätit.

Nyttig, fiberrik grovlimpa – klicka här för recept!Gör hemgjord, supergod müsli helt utan tillsatt socker – klicka till receptet här!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Fröknäcke 

16 bitar

Fröknäcke som näringsmässigt är rena hälsobomben.

1 ¾ dl havremjöl, bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt) (eller vanligt vetemjöl)
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.
2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.
3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

froknacke4froknacke5

Nutellapaj med smulbotten

DAGENSRECEPT Nutellapaj3

En superläcker och enkel paj som riktigt smälter i munnen. Servera den med vispgrädde eller vaniljglass. Den är så enkel att göra och en perfekt dessert som garanterat gör succé bland gästerna! En läcker avslutning på en god middag eller till eftermiddagsfikat på jobbet!

 

Skärmavbild 2015-06-21 kl. 00.14.55
Lyxig chokladkladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Nutellapaj

12–14 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, rumsvarmt

Nutellaganache
1 ½ dl vispgrädde
400 g Nutella
½ dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.

3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.

4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.
2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.
2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.
4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.
4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.

Nutellapaj4 Nutellapaj1

Semmeltårta

DAGENSRECEPT semmeltårta1 semmeltårta4

Det är kul att servera och bjuda på klassiska bakverk, men i en ny form. Det gör att gästerna höjer på ögonbrynen och blir glada att smaken ändå är densamma och lika god som vanligt. Den här semmeltårtan är snygg, fantastiskt god och kan med stolthet serveras till gästerna!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

Semmeltårta

8–12 bitar

25 g jäst
1 ¼ dl mjölk, fingervarm
1 ägg
½ dl strösocker
1 nypa salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
50 g smör, rumsvarmt
4–5 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
ca 150 g mandelmassa
2–3 msk mjölk
4–5 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Smörj kanten på en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten och klipp bort kanterna som sticker ut. Knäpp upp formen igen.

3. Knåda igenom degen och forma den till en boll. Tryck ut bollen på den pappersklädda bottnen. Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den kallna helt i formen.

5. Skär isär semlan i skarvarna och skär av ett lock på varje bit. Gröp ur en grop i den undre delen på varje bit.

6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg en klick i varje hål.

7. Vispa grädden och bred ut den över hela  bottnen. Lägg på locken. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
2. Smörj kanten på en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten och klipp bort kanterna som sticker ut. Knäpp upp formen igen.
2. Smörj kanten på en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten och klipp bort kanterna som sticker ut. Knäpp upp formen igen.
3. Knåda igenom degen och forma den till en boll. Tryck ut bollen på den pappersklädda bottnen.
3. Knåda igenom degen och forma den till en boll. Tryck ut bollen på den pappersklädda bottnen.
4. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den kallna helt i formen.
4. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den kallna helt i formen.
5. Skär isär semlan i skarvarna och skär av ett lock på varje bit. Gröp ur en grop i den undre delen på varje bit.
5. Skär isär semlan i skarvarna och skär av ett lock på varje bit. Gröp ur en grop i den undre delen på varje bit.
6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg en klick i varje hål.
6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg en klick i varje hål.

 

7. Vispa grädden och bred ut den över hela  bottnen. Lägg på locken. Pudra över florsocker före servering.
7. Vispa grädden och bred ut den över hela bottnen. Lägg på locken. Pudra över florsocker före servering.

semmeltårta5

 

 

semmeltårta3

 

Schweizernötrutor

schweizernötsrutor7 schweizernötsrutor5schweizernötsrutor6

LYXIGT GODA SCHWEIZERNÖTRUTOR! De här kalasgoda rutorna med schewizernötsfudge på toppen är en storfavorit som man inte får nog av. Bottnen är ljuvligt saftig och god och innehåller mald sötmandel. Fudgen som jag gjort på Marabou schweizernötschoklad är gudomligt god!

Baka en superläcker fransk chokladtårta med vaniljkräm och chokladganache - klicka här för recept!
Baka en superläcker fransk chokladtårta med vaniljkräm och chokladganache – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Schweizernötrutor

Ca 16 bitar

Botten
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker)
1 ¼ dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Schweizernötfudge
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötschoklad 
2 tsk smör 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtsppapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.
5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

 

 

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.
6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

 

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.
7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

 

schweizernötsrutor8 schweizernötsrutor6 schweizernötsrutor5 schweizernötsrutor4