Chokladmousse med vit choklad

chokladmoussevitchoklad3 chokladmoussevitchoklad2

En riktigt lättgjord och festlig chokladmousse med bara två ingredienser. Garnera med hackad vit choklad. Chokladmoussen är ljuvligt fluffig och oemotståndlig, den kommer göra succé på kalaset eller festen. Gör den samma dag den ska serveras.

Fantastiskt god amerikansk jättecookie med Dumle & choklad – klicka här för recept!
Fantastiskt god amerikansk jättecookie med Dumle & choklad – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladmousse med vit choklad

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g vit choklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den vita chokladen.

5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den vita chokladen.
4. Grovhacka den vita chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad.

 

chokladmoussevitchoklad1 chokladmoussevitchoklad4 utvald

 

Mjölkchokladfudge

mjölkchokladfudge2 mjölkchokladfudge5 mjölkchokladfudge6 mjölkchokladfudge3

Underbar mjölkchokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Ett julgodis som garanterat blir en favorit när man väl har smakat den! Risken är stor att den äts upp medan man skär den i bitar;-)

Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept!
Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjölkchokladfudge

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao

50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar (eller mörk choklad)

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär den i bitar med en vass kniv.
1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. mjölkchokladfudge4 mjölkchokladfudge1 utvald

After Eight chokladmousse

aftereightchokladmousse1 aftereightchokladmousse3

En gudomligt god och lyxig mousse som är busenkel att göra själv. Gör den samma dag som den ska serveras och förvara den i kylen tills den ska ätas.

Krämig chokladmoussetårta med smulig botten – klicka här för recept!
Krämig chokladmoussetårta med smulig botten – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

After Eight chokladmousse

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
12 plattor After Eight, skurna i bitar 

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.

5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.
4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas. aftereightchokladmousse2 utvald

 

Krämig hallonglass

hallonglass1

En drömgod, krämig glass med sötsyrliga hallon. Den görs på bara några minuter och sedan ett par timmar i frysen. Du behöver ingen glassmaskin vilket gör det otroligt smidigt. En perfekt dessert efter en god middag! Använd frysta eller färska hallon.

Hemgjord, supergod chokladglass med massor av krossad choklad i. Klicka här för recept!
Hemgjord, supergod chokladglass med massor av krossad choklad i. Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig hallonglass

 Ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
ca 150 g hallon, fysta eller färska

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.

3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.
2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.
3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins5

Mycket snabbare än kanelbullar men med samma härliga smak. De är lite lätt kladdiga i mitten och kan ätas som de är till fikat! Eller servera dem med en klick vispgrädde och vips så har du en läcker dessert!

Jag har också ett recept på vanliga kanelbullemuffins som inte är lätt kladdiga. De innehåller mer bakpulver och vetemjöl.

Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!
Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Ca 12 st

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl 

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

kladdigakanelbullemuffins3 kladdigakanelbullemuffins4 kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins2