FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

MJUKA FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med ägg och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i ca 15 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Schwarzwaldtårta

Foto: Linda Andersson

Njut av en kombination av grädde, nötter, maräng och choklad. Baka en klassisk tårta. Tårtan är uppkallad efter bergsområdet Schwarzwald i sydvästra Tyskland. Originalet är smaksatt med körsbärsbrännvin, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängsbottnar. Foto: Linda Andersson

Schwarzwaldtårta

Ca 16 bitar

Nötmarängsbottnar
200 g hasselnötter
6 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
100 g mörk choklad, smält

Fyllning 
ca 8 dl vispgrädde 
100 g mörk choklad, smält
1 msk vaniljsocker

Chokladplattor
150 g mörk choklad  
1/2 msk olja, neutral

Garnering
Kakao

1. Sätt ugnen på 160 grader. Rosta nötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min, eller tills skalet släpper. Skrubba bort skalen på dem med en kökshandduk.

2. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Det blir inte samma sak att köra dem i en hushållsmaskin eller mixer.

3. Sätt ugnen på 150 grader. Rita tre rundlar, ca 22 cm i diameter, på var sitt bakplåtspapper.

4. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt strö- och florsocker mot slutet, tills det är vitt och fluffigt. Rör försiktigt ner de malda nötterna.

5. Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen i 25–30 min.

6. Lossa bottnarna från papperet försiktigt och låt dem kallna. Pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt dem stelna.

7. Fyllning: Vispa grädden. Ställ in hälften av grädden i kylskåpet. Blanda ca 1/2 av den vispade grädden i rumstemperatur med den smälta chokladen i en bunke. Blanda vaniljsockret och 1/2 av grädden i en annan bunke. 

8. Bred ut hälften av chokladgrädden och hälften av vaniljgrädden på en botten med chokladsidan uppåt. 

9. Lägg på nästa botten och upprepa steg åtta.

10. Lägg på den sista bottnen. Ta fram grädden ur kylen och bred ut den ovanpå och runt kanterna på tårtan. Ställ in den i kylen.

11. Chokladplattor: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan och rör om ordentligt. Bred ut ett tunt lager choklad på ett bakplåtspapper. 

12. Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv medan den fortfarande är lite mjuk. Låt plattorna stelna i kylen. Garnera tårtan med dem. Pudra över kakao på grädden innan servering. 

Foto: Linda Andersson
Foto: Linda Andersson

Leopardkaka

En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat!

Här hittar du fler recept med mjuka kakor – klicka här!

Leopardkaka 

20 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
175 g smör, smält
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl

smaksättning 1
2 msk kakao

smaksättning 2
finrivet skal av 1 apelsin eller citron
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och bland till en slät smet.

2. Häll över 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt 2 msk kakao (smaksättning 1) och rör om.

3. Riv skalet av 1 apelsin. Tillsätt skalet och vaniljsocker i den ljusa smeten (smaksättning 2). Rör om ordentligt. 

4. Häll den ljusa smeten i en ugnsform, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

5. Klicka ut den mörka smeten på den ljusa (den är lite fastare i konsistensen).

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat. Pudra ev. över lite florsocker.

Här hittar du fler recept med mjuka kakor – klicka här!

HALLONGROTTSPAJ

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Hallongrottpaj

24 st

Deg
300 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 krm salt 
6 ½ dl vetemjöl

Fyllning
1–2 dl hallonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem i en långpanna, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret eller änden på en slev. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Virka Lindas väska i bandgarn

Virka Lindas väska i bandgarn

Design Linda Andersson
Garn: Valfritt bandgarn eller tubgarn. Det måste vara ett tjockt garn (googla tubgarn och bandgarn). Hitta ditt favoritgarn och färg!
Virknål: 6 eller 7. Jag använde 7 till denna väska.

Obs! Jag vill reservera mig för att mönstret kanske int är perfekt då jag absolut inte är något virkproffs! Jag delar med mig av hur jag gjort min väska för att jättemånga frågat mig om det. Men jag kan inte stå får att mönstret är professionellt gjort! Det funkar för mig, men jag vill observera att jag inte är något proffs på att göra virkmönster. Jag kan stå för alla mina bakrecept, men för mig är virkningen bara ett intresse och så här har jag gjort min väska! Jag har fått mönstret av en kompis och så har jag gjort en egen version av mönstret.

Du kan använda vilket bandgarn du vill och storleken på väskan kommer ju variera lite beroende på vilket garn just du väljer.

När jag lärde mig virka så fick jag till en början googla alla olika sätt att virka, t ex vad är en fm, vad är en lm och vad är bakre maskbågen. Det finns massor av bra filmer på youtube där man lär sig allt man behöver kunna för att förstå en virkbeskrivning.

Virka Lindas väska i bandgarn

BÖRJA HÄR: Virka botten på väskan som är oval: Virka först 12 lm. Fortsätt sedan med varv 1 nedan.


Varv 1: Virka 3 fm i 3:e m (räkna även maskan på virknålen, så det blir den andra maskan om man räknar bort maskan på virknålen). Virka därefter: 9 fm och virka sedan 3 fm i den sista sista m. Fortsätt virka 9 fm på den andra sidan av flätan. Fortsätt direkt med varv 2 nedan.

Varv 2: Virka 2 fm i de 3 följande maskorna, fortsätt virka 9 fm. Därefter ska du virka 2 fm i de 3 följande maskorna och sist 9 fm. Fortsätt sedan med varv 3 nedan.

Varv 3: Virka 1 fm, 2 fm i samma m, 1 fm, 2 fm i samma m, 1 fm, 2 fm i samma m, 10 fm, fortsätt virka 2 fm i samma m, 1 fm, 2 fm i samma m, 1 fm, 2 fm i samma m och sist virkar du 10 fm. Fortsätt sedan med varv 4 nedan.

Varv 4: Virka 2 fm, 2 fm i de 4 följande m, 14 fm, fortsätt virka 2 fm i de 4 följande m och sist virkar du 12 fm. Fortsätt sedan med varv 5 nedan.

Varv 5: Virka 1 fm, 2 fm i samma m, 2 fm, virka sedan 2 fm i samma m, 2 fm och ytterligare en gång 2 fm i samma m, 2 fm. Fortsätt virka 2 fm i samma m, 12 fm, virka 2 fm i samma m, 2 fm, virka 2 fm i samma m, 2 fm, virka 2 fm i samma m, 2 fm och fortsätt virka 2 fm i samma m, avsluta varvet med 12 fm. Fortsätt sedan med varv 6 nedan.

Varv 6: Virka 3 fm, 2 fm i samma m, 3 fm, 2 fm i samma m, 3 fm, 2 fm i samma m, 17 fm, virka sedan 2 fm i samma m, 3 fm, 2 fm i samma m, 3 fm, 2 fm i samma m, avsluta med 15 fm. 

NU ÄR BOTTEN KLAR!

Kanterna på väskan: Virka ca 18 varv fm i bakre maskbågen eller virka flera varv om du vill ha en högre väska. 

Handtag: jag lämnade en öppning på ca 15 cm på båda sidorna, virkade 17 lm, fortsatte virka fm och virkade två varv.