Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas pizza Okategoriserade

Pizza med valfri fyllning

pizza9 pizza6 pizza11 Hemgjord pizza med den allra godaste pizzabottnen! Ett väl beprövat recept som ger en superläcker, perfekt brödbotten. Fyllningen kan du variera helt efter eget behov! [caption id="attachment_41547" align="" width="215"]Inbakad calzone – klicka här till det läckra receptet! Inbakad calzone – klicka här till det läckra receptet![/caption]

Pizza med valfri fyllning

1 stor eller 2 mindre ¼ pkt jäst 2 ½ dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 1 msk rapsolja 6–7 dl vetemjöl  Fyllning (eller valfri fyllning) 2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord ca 200 ost, riven ca 150 g skinka, skuren i bitar ev. cocktailtomater oregano Garnering ev. ruccola GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare. 3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft. 4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. 5. Lägg  några ruccolablad på pizzan före servering. [caption id="attachment_41505" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption] [caption id="attachment_41533" align="" width="860"]2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare. 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.[/caption] [caption id="attachment_41534" align="" width="860"]3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft. 3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.[/caption] [caption id="attachment_41535" align="" width="860"]4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. 4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.[/caption] [caption id="attachment_41536" align="" width="860"]5. Lägg några ruccolablad på pizzan före servering. 5. Lägg några ruccolablad på pizzan före servering.[/caption] pizza7 pizza10 pizza8 utvald pizza12  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Tacobullar

Saftiga, läckra frallor fyllda med ost och tacoköttfärs.

0

Pizzarulle

Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola.

0

Schweizernötstrass

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen.

0

Strasskakor med choklad & kokos

Spröda småkakor med ett täcke av choklad & kokos! Riktiga munsbitar!

0

Lindas nyttiga fröknäcke

Knaprigt, knäckigt hårdbröd fyllt med hälsosamma frön! (Bakas glutenfritt, men kan även göras med vanligt vetemjöl; läs receptet).

0

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

Lyxiga, superläckra chokladbollar med kokos i smeten, doppade i choklad & rullade i chokladströssel. Mums!

0

Amerikansk schweizernötscookie

Schweizernötschokladen gör kakan galet god och det blir garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass,

0

Spröda strösselstrass

Härliga kalaskakor med smält choklad & strössel på toppen!

0

Chokladdoppade strasskakor

Ljuvligt spröda strasskakor doppade i smarrig choklad! Enkla att göra och gudomligt goda!

0

Mjölfri hälsolimpa

Nyttig limpa som inte innehåller något mjöl och håller ca 1 vecka utan att frysas in.

0

Tacocalzone – inbakad pizza

Fantastiskt god calzone fylld med tacoköttfärs, ost & tomat!

0