Banansockerkaka med kanel
Om du har en övermogen banan liggande i fruktkorgen som ingen vill äta upp är det perfekt att baka in den i en sockerkaka. Kakan blir saftig och får en svag smak av banan. Och i kombination med kanel i smeten blir det gudomligt gott!
Kakan är perfekt att äta som den är, men också ett bra alternativ om du snabbt vill fixa ett lite lyxigare fixa. Då kan du servera kakan med klick vaniljsås. Vips så känns det lite lyxigare!
Baka en supergod, läcker lakritskladdkaka med Turkisk peppar – klicka här för recept!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Banansockerkaka med kanel
Ca 12 bitar
Baka en saftig sockerkaka av den övermogna bananen i fruktkorgen.
2 ägg
1 ¾ dl socker
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och mjölk. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl och rör ner det. Blanda allt till en slät smet.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra kanel i botten och på kanterna.
3. Mosa bananen med en gaffel och blanda ner den i smeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.




