Drömgoda tekakor fyllda med nyttiga fibrer! Tekakor är ett favoritbröd som bakas ofta hemma hos mig. Den här degen innehåller två fiberrika mjölsorter; grahamsmjöl och rågmjöl. Trots fibrerna är tekakorna oerhört saftiga och mjuka. Baka och frys in till veckans frukostar!
[caption id="attachment_39629" align="" width="215"]Baka goda, fiberrika frukostbullar – klicka här för recept![/caption]
Grova tekakor
Ca 30 st50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl
3 dl fint rågmjöl
9–10 dl vetemjölGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
[caption id="attachment_39597" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39598" align="" width="860"] 2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock på ett väl mjölat bakbord.[/caption]
[caption id="attachment_39599" align="" width="860"] 3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.[/caption]
[caption id="attachment_39600" align="" width="860"] 4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_39615" align="" width="860"] 5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_39616" align="" width="860"] 6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption]
Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när vill jobba så liten tid som möjligt i köket. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer. Tips! Baka magiskt goda tekakor – …
Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott! Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet …