Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Snabbfrallor med 5 ingredienser

snabbfrallor5ingred4 snabbfrallor5ingred1 Snabbgjora frallor som inte behöver jäsa eftersom de bakas med bakpulver! De innehåller bara basingredienser som man oftast har hemma. Och det viktigaste av allt: de är supergoda! Gör en dubbel sats deg om ni är många kring frukostbordet. Tips! – Byt ut 1 ½ dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet! – Tillsätt en liten, finriven morot i degen. [caption id="attachment_39766" align="" width="215"]Snabba ostfrallor – ljuvligt goda! Klicka här för recept! Snabba ostfrallor – ljuvligt goda! Klicka här för recept![/caption] Snabbfrallor med 5 ingredienser 6 st dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 msk rapsolja 2 ½ dl vatten  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg. 2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar. 3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. [caption id="attachment_39751" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption] [caption id="attachment_39752" align="" width="860"]2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar. 2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.[/caption] [caption id="attachment_39753" align="" width="860"]3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_39754" align="" width="860"]4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem. 4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.[/caption] [caption id="attachment_39768" align="" width="860"]5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.[/caption] snabbfrallor5ingred2 snabbfrallor5ingred3 utvald3    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0