Banoffepaj

BANOFFEPAJ En dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig Digestive-botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Den här pajen passar både till vuxna och barn. Så himla god!

Banoffepaj

14–16 portioner

Botten:
1 paket digestivekex 400 g
175 g smör, smält

Fyllning
2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck
100 g mörk choklad
3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
25 g mörk choklad eller 1 Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR:

1. Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör.

2. Tryck ut smulorna i en långpanna, 22 x 35 cm. Tryck upp en smulkant längs formens kant, ca 1 cm hög. 

3. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med två burkar karamelliserad mjölk. Bred ut krämen till ett jämnt lager ovanpå smulorna i formen.

4. Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.

*Karamelliserad mjölk (Dulce de leche) är en färdigkokad, söt kolakräm som köps på burk.

Chokladkolabrownies

Chokladkolabrownies En riktig chokladbomb med ett täcke av chokladkolafudge som är gudomligt len och god. Förvara i kylen och servera gärna med vispgrädde eller glass. Så galet gott!

Här hittar du massor av goda recept på kladdkakor – klicka här!

Chokladkolabrownies

Ca  16 bitar 

Botten
150 g smör
3 dl strösocker
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl 
2 ägg

Chokladkolfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 msk kakao
50 g smör 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm (bröa gärna med kokos, men annars ströbröd).

3. Grädda kakan i 23–25 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till temperaturen 125 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och strö över lite kokos. Låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Kyckling med cashewnötter

En thailändsk maträtt som är makalöst god och mycket lätt att tillaga. Hela min familj älskade maten och gav den högsta betyg. Bl a sade de att den smakade precis som när man köper kyckling och cashewnötter från en thailändsk restaurang. Det är ett bra betyg!

Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Kyckling med cashewnötter

4–6 portioner

Sås
1 dl sojasås (t ex Kikkoman)
1 dl ostronsås
1 1/2 tsk sesamolja
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse

1 zucchini
1 paprika
1 gul lök
800–1000 g kycklingfilé

Garnering
cashewnötter

GÖR SÅ HÄR
1. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Vispa med en handvisp så att majsstärkelsen löses upp.

2. Skär zucchini, paprika och löken i bitar eller skivor. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna i några minuter. Ta upp grönsakerna ur stekpannan.

3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och salta. Stek dem i olja i stekpannan.

4. Tillsätt de stekta grönsakerna i kycklingen i stekpannan. Höll över såsen. Låt allt puttra på svag värme i några minuter. Häll över cashewnötter vid servering. Servera gärna med ris.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

FRALLOR BRYTBRÖD i airfryer

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!
Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt!

REKLAM FÖR COSORI AIRFRYER

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

FRALLOR BRYTBRÖD I AIRFRYER

Ca 6 st

25 g jäst
2 dl mjölk eller vatten, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
5–6 dl rågsikt (eller vetemjöl)

Garnering
1 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk (eller vatten) och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 6 stycken runda frallor. Lägg dem på ett ihopvikt bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla med uppvispat ägg. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i 12–14 minuter i 200 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Smörgåstårta skagen

SMÖRGÅSTÅRTA SKAGEN Smörgåstårta är sååå gott och smart att bjuda på när man har gäster och den funkar lika bra som en förrätt, huvudrätt eller på en buffé. Den här tog max 15 minuter att göra och är bland det godaste jag ätit i kategorin smörgåstårtor. Så himla gott och enkelt! 

Tips! Gör egen skagenröra eller köp färdig om du vill göra det extra enkelt.

Smörgåstårta skagen

Smörgåstårta skagen
några salladsblad (lägg under bröden)
3 rundlar Jubileumskaka från Polarbröd
800–1 000 g skagenröra (recept klicka här)

Garnering
2 dl creme fraische + 2 tsk riven pepparrot
1 dl skalade räkor
1 dl stenbitsrom eller löjrom

3 kokta ägg
4 skivor gravad lax
1 citron
1 hackad rödlök
dill

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg ut några salladsblad på en skärbräda eller en bricka. Lägg på 1 hel rund Jubileumskaka ovanpå salladen.

2. Bred ut hälften av skagenröran.

3. Lägg på ytterligare en rund Jubileumskaka ovanpå skagenröran.

4. Bred ut resten av skagenröra. 

5. Lägg på den sista runda Jubileumskakan.

6. Blanda creme fraishce och pepparrot. Bred ut röran på toppen av tårtan.

7. Dekorera med räkor, stenbitsrom, lax, citron, rödlök och dill. Förvara smörgåstårtan i kylskåpet.