Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!
I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
Brytbröd i Lindas långpanna
12 st
6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas bakplåt. Tryck ut degen i plåten med mjölade händer. Skär ett rutmönster i degen så det blir 12 bitar.
3. Nagga degen med t ex ett sugrör. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på ett galler.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!