Trillingnöten var en favorit i den klassiska Aladdinasken, men försvann ur den för några år sedan. Men du kan enkelt göra den populära godissorten själv och njuta av den goda kombinationen choklad och knapriga hasselnötter.
Ingredienseser 2 dl hasselnötter, rostade 150 g mjölkchoklad (mörk choklad går också bra)
GÖR SÅ HÄR
.Sätt ugnen på 180 grader. Lägg nötterna på en ugnsplåt och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de har fått färg.
2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet med handduken.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda 2/3 av chokladen med nötterna i en skål. Ställ tillbaka chokladen över vattenbadet.
4. Ta upp nötterna tre och tre med en sked. Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ dem i kylskåpet en stund och låt chokladen stelna.
5. Dekorering: Skeda upp resten av chokladen i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet. Ringla chokladen i ett mönster över nötterna. Låt chokladen stelna i kylen igen. Förvaras svalt.
Chokladbräck är ett ljuvligt, supergott julgodis som är väldigt enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. I stället för Daim och nötter kan man strö över hackade karameller, t ex polkagris, turkisk peber, strössel eller vad man tycker är gott och krispigt.
Härlig chokladkola som inte innehåller vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.
Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri.
Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.
Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och socker. Hermesetas Lättströ finns bland bakprodukterna i vanliga livsmedelsbutiker.
*Fibersirap är sockerfri och finns i olika märken.
GÖR SÅ HÄR
1. Tillsätt vispgrädde, Hermesetas lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.
2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.
3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.
Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna KLICKA HÄR!
Låt kolan koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.Chokladkolan har en riktigt härlig segmjuk konsistens och smakar både kola och choklad – en perfekt kola! Den innehåller inget vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.