Laxbiffar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

https://youtu.be/mh6nSoJ1bZA
Så tillagar man laxbiffar – klicka på filmen för att titta!

Saftiga, underbart goda laxbiffar som är enkla att tillaga. De smakar ljuvligt gott!

Laxbiffar

Ca 6 st

4 laxfiléer
1 citron, rivet skal
1/2 kruka dill, hackad
2 ägg
salt
svartpeppar


Stek i smör (eller olja), men smör ger en härlig smak.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär laxfiléerna i små, små bitar.

2. Riv citronskalet fint.

3. Hacka en halv kruka dill.

4. Blanda ihop lax, citronskal, dill, ägg, salt och peppar i en skål.

5. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Klicka ut biffar, ca 2 cm tjocka i stekpanna. Låt de steka i några minuter på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Vänd försiktigt. Sänk värmen om de får för mycket färg så de inte bränns.

Servera gärna med romsås, kokt potatis, potatismos, ris eller bulgur och en sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Kycklinggryta i ugn

https://youtu.be/MXLMxwRuAys
Titta på filmen som visar hur man gör kycklinggryta i ugn!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

En mycket lättlagad och god kycklinggryta som gräddas i ugnen. Allt sköter sig själv. Kryddblandningen kan självklart ändras efter egen smak.

Kycklinggryta i ugn

600 g kycklingfilé
salt
1 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk curry
1 buljongtärning kyckling (eller 2 msk kycklingfond)

300 g cocktailtomater
3 dl vispgrädde (eller crème fraische)
färsk basilika

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingfiléerna i strimlor 1–2 cm breda.

2. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnsform. Krydda med salt, chiliflakes, curry och pressad vitlök (kryddorna kan bytas efter egen smak). Smula över buljongtärningen.

3. Häll över cocktailtomater och vispgrädde. Strö över basilikablad.

4. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min. Servera med pasta, ris eller potatis.

Havrebananpannkakor utan mjöl

https://youtu.be/dO_nh9UOgG0
Kolla på filmen som visar hur man tillagar havrebananpannkakorna!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Nyttiga, fluffiga, supergoda havrebananpannkakor utan mjöl. Väldigt enkla att göra, mättande och en stor favorit hemma hos mig. Både barnen och jag älskar dessa havrebananpannkakor.

Havrebananpannkakor utan mjöl

Ca 8 pannkakor

2 bananer
3 ägg
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR

1. Kör alla ingredienserna i en mixer till en smet.

2. Värm upp en stekpanna.

3. Häll olja eller en klick smör i botten på stekpannan. Klicka ner smeten och stek ca fyra plättar åt gången. Stek ca en minut på varje sida. Reglera värmen så att pannkakorna blir lagom gyllenbruna.

Servera gärna med bär och vispgrädde eller någon sylt du gillar.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Krämig räkpasta

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Baka gärna gärna baguetter och servera till pastan, det passar perfekt ihop! Klicka här för recept!

KRÄMIG RÄKPASTA SOM ÄR UNDERBART GOD! Det går bra att förbereda såsen till pastan (punkt 1–3). Såsen kan stå i kylskåpet ett par timmar innan middagen. Värm upp såsen i stekpannan när det är dags att äta och koka pastan. Det är viktigt att räkorna inte puttrar någon längre stund utan de ska bara bli varma av såsen. Servera direkt!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Krämig räkpasta 

Ca 4 portioner

ca 500 g kokad bred spagetti

Sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2–1 tsk chiliflakes 
salt
2 krm curry
2–3 dl vispgrädde
2 msk färsk dill
ev. svartpeppar
500 g valfria skalade räkor

GÖR SÅ HÄR

1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. 

2. Finhacka löken och fräs den ihop med vitlök och resten av kryddorna i rikligt med olja i en stekpanna. 

3. Tillsätt vispgrädde och låt puttra en minut.

4. Tillsätt räkorna och rör om (precis när det är dags att äta). Låt dem bara bli varma, de ska inte puttra får då krymper de ihop och blir torra.

5. Tillsätt pastan och rör om. Servera direkt och garnera med extra dill på tallriken.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Baka gott bröd till pastan – klicka här för recept!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

KESOLIMPA UTAN MJÖL

https://youtu.be/13brYyBFEMs

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept!

KESOLIMPA UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso och havregryn är grunden i dessa mycket saftiga och fantastiskt goda bröd. Och den behöver inte jäsa. Bröddegen går väldigt fort att röra ihop och det är  mycket enkelt att baka detta bröd.

Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt och diabetiker som räknar kolhydrater.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

KESOLIMPA UTAN MJÖL

1 limpa
10 dl havregryn 
3/4 tsk salt
1 msk bakpulver 
7 ägg 
500 g Keso (valfri fetthalt)

Garnering (kan uteslutas)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt.

3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. Platta till degen lite på ytan och strö över sesamfrön.

(Om du har små limpformar ca 1 liter kan du fördela smeten i två formar.)

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt.

Följ steg-för-stegbilderna.