Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna.
50 g smör, smält 3 dl riven kokos 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker ½ dl vispgrädde
Garnering 150 g mörk choklad, smält riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen en stund.
2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i 30–60 min.
3. Doppa bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över riven kokos. Låt dem stelna i kylen. Förvara konfekten i kylen i en burk med tätslutande lock.
Skumtomtar + pepparkakor = julens godaste kakor! Den knapriga pepparkaksdegen på utsidan och den sega, mjuka skumtomten inuti är en perfekt kombination. Så gott och kul att baka.
KLASSISK KNÄCK – ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul för mig! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den.
Tips! Tillsätt 1 msk kakao i smeten om du vill ha en chokladigare smak! Det blir jättegott!
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
3. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.
1. Hacka sötmandeln grovt.2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.
Härliga brända mandlar på mitt vis! Ett enkelt recept som passar bra både till glöggen och som julgodis. De är knapriga och söta med smak av kanel. Flingsaltet ger en extra touch och läcker smak!
Brända mandlar
200 g sötmandlar 2 dl florsocker
Garnering (kan uteslutas) malen kanel flingsalt
GÖR SÅ HÄR 1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.
2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.
5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.
1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.