Cookiekladdkaka

https://youtu.be/SkPPNaTrzzc
Klicka på filmen för att se hur man bakar!

Chocolate chip cookies-kladdkaka En underbar paj med Chocolate chip cookies-botten som är fylld med härlig chokladkladdkaka! Godare än godaste kan jag lova! En magisk kombination!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Cookiekladdkaka

TIPS! För att kunna dela på ägget: rör ihop ägget med en gaffel i en liten skål, då kan du enkelt hälla i hälften i degen.

Ca 12 bitar

Chocolate chip cookies-botten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1/2 ägg (spar andra halvan till kladdkakefyllningen)
2 dl vetemjöl
1 dl chokladknappar eller grovhackad choklad

Kladdkakefyllning
125 g smör, smält
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 ägg
¾ dl kakao
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop smör, farinsocker, strösocker, bakpulver och salt till en massa. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop till en deg. Rör sist i chokladknapparna.
  2. Tryck ut kakdegen i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp degen som en kant på några centimeter i formen.
  3. Grädda kakbotten mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kanten glider ner under gräddningen, tryck upp den igen försiktigt med en sked. Sänk värmen till 180 grader när du tar ut kakbotten ur ugnen.

4. Kladdkakefyllning: Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.

5. Häll smeten ovanpå kakbottnen i formen.

6. Grädda kakan i ca 22 minuter längst ner i ugnen. Låt den kallna och stå i kylen i någon timme innan servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass. Förvara den i kylskåpet för den är mycket godare kylskåpskall. (Går att frysa in).

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Gräddig kycklingpasta allt-i-ett

https://youtu.be/fbOOE-A4Nfs
KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN TILLAGAR KYCKINGPASTA ALLT-I-ETT!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Mycket lättlagad gräddig kycklingpasta. Underbart god och så himla enkelt att tillaga. Allt tillagas ihop i en och samma ugnsform vilket gör att smakerna gifter sig med varandra. Enklaste matlagningen som också är den godaste!

Tips! Pressa ner 2 vitlöksklyftor i grädden.

Gräddig kycklingpasta allt-i-ett

4 portioner

350 g okokt spagetti
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond eller 1 tärning kycklingbuljong
1 tomat
2 nävar färsk spenat
4 kycklingfiléer
salt
peppar
chiliflakes eller curry

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg spagettin i botten på en ugnsform. Häll över vatten, vispgrädde och kycklingfond.

2. Hacka en tomat och lägg över bitarna och en näve spenat på spagettin.

3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda dem på en tallrik och lägg dem över spenaten. Avsluta med att lägga över en näve spenat till.

4. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min (eller tills pastan är genomkokt om det behövs lite längre tid). Efter ca 10 och 20 minuter bör du röra om lite försiktigt i botten där spagettin ligger så att den inte klibbar ihop. Tillsätt eventuellt lite mer vatten, om pastan inte blir genomkokt och behöver mer vätska.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Kycklingfilé i sås i stekpanna

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Kycklingfilé i sås i stekpanna är mycket smakrikt och gott! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga.

Kycklingfilé i sås i stekpanna

4 portioner

4 kycklingfiléer
salt
peppar
chiliflakes eller curry
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde (valfri fetthalt)
2 msk kycklingfond (eller 1 tärning kycklingbuljong
)

1 näve cocktailtomater
1 dl majs
(kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR
1. Stek kycklingfiléerna på hög värme i olja i en stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Krydda dem med kryddorna när du lägger ner dem i stekpannan.

2. Sänk värmen när kycklingarna är gyllenbruna på ytan. Tillsätt vispgrädde och kycklingfond och rör om. Lägg i cocktailtomater och majs. Sätt på ett lock på stekpannan och låt allt småputtra på låg värme tills kycklingarna är genomstekta. Det tar 15–20 min beroende på storleken. Den låga värmen och locket gör att de blir oerhört möra och saftiga.

Servera med ris, bulgur, pasta eller potatis och en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

SOCKERKAKA PÅ 1 MINUT

https://youtu.be/CRgTytJMCck

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Underbart god och blixtsnabb sockerkaka! Helt otroligt att man kan baka så god sockerkaka, så snabbt! Ät den som den är eller med en klick vispgrädde eller glass.

TIPS:Baka chokladsockerkaka! Ta bort en matsked vetemjöl och ersätt den med en matsked kakao.

SOCKERKAKA PÅ 1 MINUT

2 msk smör, smält
5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

1 krm bakpulver
1 ägg
1/2 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret och blanda ihop det med resten av ingredienserna i en skål.

2. Strö över kanel och strösocker.

3. Kör skålen i 1 till 1 1/2 minut i mikron på högsta effekt (tiden kan variera lite eftersom alla ugnar har lite olika effekt).

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

Kyckling i skysås

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

https://youtu.be/iW_4I3cLnnQ

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) 

KYCKLING I SKYSÅS Den här såsen är såååå himla god! Jag älskar denna skysås och den är mycket lätt att göra! En kycklingrätt som passar lika bra en vardags som en helg! Du kan välja om du vill låta såsen var tunn utan redning eller att reda (läs sist i receptet). I filmen har jag gjord den utan redning.

Kyckling i skysås

4 portioner

4 kycklingfiléer
olja att steka i
salt
svartpeppar

Sky
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk Kikoman soya
2 msk honung
1 vitlöksklyfta

GÖR SÅ HÄR

1. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar på båda sidor. 

2. Värm upp en stekpanna och häll olja i botten. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna någon minut på varje sida på hög värme. 

3. Sänk värmen till låg värme och lägg över ett lock eller aluminiumfolié och låt de stå i ca 10 minuter så de blir saftiga och genomstekta.

4. Lägg över kycklingfiléerna i en annan form.

5. Häll vatten, kycklingfond, soya, honung och pressad vitlök i stekpanna. Lägg över kycklingarna och låt allt puttra på låg värme i ca 10 minuter till. Servera med ris, bulgur, potatis, pasta och en fräsch sallad. Häll gärna rikligt med skysås över riset (eller det du serverar till).

Tips! Om du vill reda skyn lite tjockare:

MAIZENA Du kan reda såsen med maizena om du önskar den lite tjockare. Rör i 1–2 msk ljus maizenaredning under omrörning och låt puttra tills det tjocknar.

VETEMJÖL Blanda ut vetemjöl med 1/2 dl kallt vatten i ett glas. Rör om ordentligt. Häll i den varma skyn och vispa ordentligt så inga klumpar bildas. Låt såsen puttra i några minuter på låg värme. Rör om då och då.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)