Banankladdkaka
Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp någon av Lindas fem bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Banankladdkaka är ljuvligt gott. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen gör kladdkakan extra god!
Tips! Baka utan socker och vetemjöl:
Byt ut vetemjölet mot 2 dl mandelmjöl och strösockret mot 2 dl Nicks Use Like Sugar.
Banankladdkaka
12 bitar
150 g smör
1 krm salt
3 msk kakao
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Fyllning
1 stor banan (eller två små)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienser och rör ihop allt till en smet.
2. Mosa bananen och häll ner den i smeten. Rör om bara ett varv (smeten ska bli marmorerad).
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 min. Låt den svalna i formen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)