Italiensk maräng

Italiensk maräng


1/2 dl vatten
2 1/4 dl strösocker
4 äggvitor


GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader.

2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen kallnat.

3. Spritsa eller bred ut marängen över ditt bakverk. Bränn av marängen med en gasbrännare.

Bounty recept

Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och
Facebook: Lindas bakskola

BOUNTY

25–28 st

50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde

Garnering
150 g mörk choklad, smält
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen en stund.

2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i 30–60 min.

3. Doppa bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över riven kokos. Låt dem stelna i kylen. Förvara konfekten i kylen i en burk med tätslutande lock.

Skumtomtecookies – skumtomtar och pepparkakor

Knaprig pepparkaksdeg fylld med seg skumtomte.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Skumtomtar + pepparkakor = julens godaste kakor! Den knapriga pepparkaksdegen på utsidan och den sega, mjuka skumtomten inuti är en perfekt kombination. Så gott och kul att baka.

Skumtomtecookies

Recept:
pepparkaksdeg
skumtomtar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakbord. Rulla in varje skumtomte i pepparkaksdeg.

2. Lägg de inrullade tomtarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min eller tills de får en brun gräddningsyta.

Trillingnötter

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Trillingnöten var en favorit i den klassiska Aladdinasken, men försvann ur den för några år sedan. Men du kan enkelt göra den populära godissorten själv och njuta av den goda kombinationen choklad och knapriga hasselnötter.

Ingredienseser
2 dl hasselnötter, rostade
150 g mjölkchoklad (mörk choklad går också bra)

GÖR SÅ HÄR

  1. .Sätt ugnen på 180 grader. Lägg nötterna på en ugnsplåt och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de har fått färg.

2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet med handduken.

3. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda 2/3 av chokladen med nötterna i en skål. Ställ tillbaka chokladen över vattenbadet.

4. Ta upp nötterna tre och tre med en sked. Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ dem i kylskåpet en stund och låt chokladen stelna.

5. Dekorering: Skeda upp resten av chokladen i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet. Ringla chokladen i ett mönster över nötterna. Låt chokladen stelna i kylen igen. Förvaras svalt.

Corneflakesgodis

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Frasiga chokladgodisar som är makalöst goda och mycket lätta att göra. De innehåller bara 2 ingredienser och har en rykande åtgång kan jag lova.

Ingredienser
200 g choklad (valfri sort ljus, mörk, mjölkchoklad, sockerfri)
5 dl cornflakes

GÖR SÅ HÄR 
1. Smält chokladen i en skål över varmt vattenbad. Låt chokladen svalna något när den smält.

2. Blanda ner alla cornflakes i chokladen och rör om.

3. Klicka ut flingorna i formar eller på ett bakplåtspapper med en sked. Låt dem stelna i kylen.

Tips! Tillsätt t ex hackade nötter, sötmandel, russin och kokos i chokladen.