STEKPANNEBRÖD UTAN VETEMJÖL

I annonssamarbete med Fiber HUSK®.

I samarbete med Fiber HUSK® har jag tagit fram ett recept på nyttigt stekpannebröd utan vetemjöl.

– Kan man verkligen baka stekpannebröd utan vetemjöl, har flera vänner frågat mig?
– Ja, det går hur bra som helst när man använder Fiber HUSK® i degen! Fiber HUSK® har egenskaper som håller ihop degen och gör den lättarbetad och enkel att kavla. 

De här bröden är himmelskt goda, har lågt kolhydratinnehåll och degen innehåller havremjöl istället för vetemjöl. På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost, mellis eller till en måltid, t ex lunch eller middag.

Ett supernyttigt bröd som passar alla som vill äta hälsosamt, glutenfritt eller lite kolhydrater (t ex diabetiker). Fiber HUSK® är smakfritt och en mycket bra ersättare till gluten när man bakar utan vetemjöl. Baka och njut av dessa goda stekpannebröd! Degen tar bara några minuter att göra, behöver inte jäsa och bröden steks bara någon minut på varje sida.

Stekpannebröd utan vetemjöl

ca 7 st

4 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låg degen stå i ca 5 min så blir den fastare i konsistensen. 

3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i ca 7 bitar.

4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskaval eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen. 

5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna. 

Fakta om fiberHUSK
– Neutral smak
– Ersätter gluten vid bakning
– Består av pulveriserat psylliumfröskal
– innehåller 85 % kostfibrer
– Används tillsammans med glutenfritt mjöl
– Binder vätska
– Stabiliserar degen
– Innehåller inga kolhydrater

KANINMUFFINS påskpyssel

I samarbete med Dr Oetker.

Pysseltips! Gör goda, söta och fina kaninmuffins i påsk!
Varje förpackning Sugar Eyes innehåller 24 roliga ögon (12 par) med 9 olika uttryck.
Steg-för-stegbilder som visar hur man gör kaninmuffins med Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa och morrhår. 

I samarbete med Dr Oetker har jag bakat ljuvligt söta och goda kaninmuffins. Dessa blir helt perfekta att bjuda på i påsk. Både smarriga och otroligt fina och roliga att göra! 

Jag har använt Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, vit och rosa Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa och morrhår. 

Här får ni recept och instruktioner hur man gör dessa kaninmuffins så ni också kan pyssla och baka dessa i påsk!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kaninmuffins

ca 12 st

Muffins
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
1 förpackning Dr Oetker Sugar Eyes
1 förpackning Dr Oetker Sugar fondant, vit och rosa
1 förpackning Dr Oetker strössel sweetheart
tandpetare
3 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Fördela smeten i 12 muffinsformar.

3. Grädda dina muffins i 12–14 min. Låt dem kallna.

4. Kaninöron: Kavla ut en bit vit och en bit rosa Dr Oetker Sugar fondant, ca 3 mm tunn. 

5. Klipp ut öron i valfri storlek. De rosa bitarna ska vara lite mindre än de vita.

6. Doppa ditt pekfinger i vatten och stryk vatten på baksidan på de rosa bitarna. Lägg dem ovanpå de vita. De limmas fast med vattnet. Låt dem ligga och stelna i några timmar.

7. Vispa upp grädden. Spritsa gräddtoppar på dina muffins.

8. Stick ner tandpetare, ca 2 cm ner genom vispgrädden ner i dina muffins.

9. Stick ner öronen i vispgrädden, luta dem mot tandpetarna.

10. Dekorera med ögon, näsa och morrhår med Dr Oetker Sugar Eyes och Dr Oetker sweethearts strössel.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

https://youtu.be/NHINV4O9mCU
YOUTUBEFILM Gör goda kaninmuffins i påsk. Dekorera med ögon och strössel från
Dr Oetker. Kolla in filmen hur man gör dessa sötnosar!

ananaskaka utan vanligt socker

I samarbete med Hermesetas
Bjud på en gyllene, sockerfri ananskaka i påsk! Himmelskt gott påskfika och istället för vanligt socker har jag sötat den med Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för min ena son som har diabetes och för alla som inte vill äta så mycket kolhydrater och vanlig socker. Mums! 

Ingen i min familj kunde gissa att denna kaka var sötad med något annat än vanligt socker och jag bakade med mandelmjöl vilket inte heller påverkar blodsockret speciellt mycket. Självklart kan man baka med vetemjöl om man vill, men då räcker 3 dl.

Ananaskaka utan vanligt socker

12 bitar

1 burk ananas 425 g, avrunnen
3 ägg
2 dl
Hermesetas lättströ
1 msk bakpulver
50 g smör, smält
4 dl mandelmjöl (eller 3 dl vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll ananasen i en sil och låt vätskan rinna av. 

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Hermesetas lättströ och vispa lite till. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet. Rör sist ner den avrunna ananasen.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter (bröa med kokos, eller ströbröd).

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass om du vill äta den som dessert. Eller ät den som den är till fikat. Supergott!

Garnera gärna din kaka med påskdekorationer!

Fakta 
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna se länkar nedan:

Läs mer om Hermesetas produkter – klicka här!

Steg-för-stegbilder – så bakar du Ananaskaka med Hermesetas lättströ.

En supersaftig ananaskaka som är himmelskt god!

SPAR 20–90% GENOM ATT HANDLA PÅ MATSMART.SE

I samarbete med Matsmart

Jag har beställt massor av varor hos Matsmart! Min beställning blev 36 % billigare hos Matsmart.se än i vanliga matbutiker!

I stället för att betala över 1 000 kr för dessa varor betalade jag drygt 600 kr, plus att jag hjälper till att minska matsvinnet och jag slipper att gå ut i butikerna och träffa andra i dessa Coronatider… Hos Matsmart är priserna alltid 20–90 % lägre än hos andra. LEVERANS HEM TILL DÖRREN!

Spar 20–90 % genom att handla hos Matsmart.se du med – klicka här!

Matsmart säljer rädda-planeten-grejer som annars skulle riskeras att slängas i andra butiker på grund av någon av följande anledningar:
-   Överproduktion
-   Felaktiga förpackningar
-   Säsongstrender
-   Korta eller ibland passerade bäst-före-datum (dock 100% goda och ätbara såklart!

Att bara kasta produkter vore ett otroligt slöseri med vår planets resurser. Matsmart räddar dem helt enkelt, och säljer dem med super-rabatter.

HANDLA REDAN IDAG
Allt du behöver göra för att få hem superprodukterna till din dörr och samtidigt bli en klimathjälte är helt enkelt att köpa dem. Plättlätt och det fylls på med nya varor hela tiden så klicka in och kolla vilka fynd du kan göra idag!

Klicka här för att handla på Matsmart.se


sockerkaka

Sockerkaka är bland det godaste jag vet!

En supersaftig, god sockerkaka som alltid är uppskattad till fikat!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SOCKERKAKA

Ca 12 bitar

2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
2 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)