VITLÖKSBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat ett supergott vitlöksbröd som blir fantastiskt gott! Jag rekommenderar varmt att baka bröd, men även mjuka kakor m m i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Vitlöksbröd i Lindas ugnsplåt

25 g jäst
4 dl vatten
3 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Garnering
2 msk rapsolja eller olivolja
2 klyftor vitlök, pressade
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och rör om med en slev (ej bakmaskin). Blanda ihop allt till en kladdig deg (den ska vara kladdig). Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas ugnsplåt. Stjälp upp degen och tryck ut den i plåten. Pensla degen med rapsolja eller olivolja blandat med pressad vitlök. Låt degen jäsa utan bakduk i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Efter jäsningen: Tryck hål i degen med ditt pekfinger (se bild nedan). Strö över flingsalt.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Servera brödet till en god middag. Skär brödet i rutor med en kniv eller bryt brödet i bitar med händerna.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

×

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova!

Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över dagen/natten i 6–10 timmar. Ta fram ugnsformen ca 30 min före gräddning.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 


Jag delar massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

×

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

1 limpa

25 g jäst (halvt paket)
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1/2 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, rapsolja, sirap och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en kladdig deg.

3. Strö över vetemjöl runt om degen, ta upp den och forma den till en längd lika lång som Lindas avlånga ugnsform.

4. Lägg deglängden i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper.

5. Strö över lite vetemjöl och skär några sneda snitt i degen med en vass kniv.

6. Låt degen jäsa under en bakduk tills den nästan når upp till kanten (tar 1–1,5 timme). Sätt ugnen på 200 grader.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Ta upp den ur ungsformen och låt den kallna innan du skär den i bitar.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

×

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

3 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
225 g smör, smält

FYLLNING
3 äpplen
2 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner bakpulver, vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär äpplena i tunna skivor (med eller utan skal spelar ingen roll).

4. Lägg äppelskivorna i tre rader på smeten. Strö över strösocker och kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

BRYTFRALLOR

×

FRALLOR SOM JÄSER IHOP PÅ PLÅTEN Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

Tips! Baka grötfrallor – också ett underbart gott bröd – recept klicka här!

Tips! Baka polarfrallor i springform – ljuvliga, mjuka bröd – recept klicka här!

BRYTFRALLOR

20 st

9 dl vatten, fingervarmt50 g jäst 

1/2 dl rapsolja (eller 50 g smör, rumstempererat)

1 msk salt

9 dl rågsikt

11–13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 17 min. Låt dem svalna på plåten.

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka där smeten varvas med lager och kanel och strösocker. Den är magiskt god! Baka och njut! Min nya, avlånga ugnsform gör gräddningen av hela kakan jämn och perfekt.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

ca 15 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Fyllning
1–2 msk kanel
1–2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll hälften av smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över ett lager kanel och strösocker. Bred ut resen av smeten ovanpå och strö över ytterligare ett lager med kanel och strösocker.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Ta upp kakan ur ugnsformen och låt den kallna innan du skär den i bitar.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

×

×

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!