FRUKOSTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT
Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!
Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna långpanna har jag här bakat saftiga frukostfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Morötterna i degen gör bröden extra näringsrika och goda!
Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
FRUKOSTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT
15 st
6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk neutral olja
14–15 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
1–2 msk vallmofrön
Tips! Det går lika bra att byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg om strö över vallmofrön. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 18 min. Bröden går bra att frysa in.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!