Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

rabarberkaka

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg!

Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

12 bitar

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl 
(ev. 1 krm kardemummakärnor, malda)

Fyllning
3–4 stjälkar rabarber, skalade & skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk strösocker

Smultopp
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna.

5. Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö eventuellt över kardemumma

6. Smultopp: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö den över rdabarbersmeten.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

rabarberkaka

Aperol Spritz

Skärmavbild 2019-04-27 kl. 22.47.50

 

Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Aperol Spritz

is
3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl)
2 delar Aperol (t ex 2 dl)
1 del soda (t ex 1 dl) (kan uteslutas)
apelsinskivor

  1. Fyll vinglas eller champagneglas med hälften is. Häll på 3 delar mousserande vin.
  2. Häll på 2 delar Aperol och 1 del soda. Garnera gärna med en skiva apelsin i varje glas.

Veganfärs recept

veganfärs recept

Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Veganfärs recept / veganfärssås

1 gul lök, hackad
ca 600 g veganfärs
2 klyftor, vitlök (krossad)
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl ketchup
1–2 dl vatten eller mer om det behövs
oregano
salt
lite svartpeppar

Valfria kryddor:
chiliflakes, curry, chilipulver

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken och stek den gyllenfärgad i en stekpanna med olja. Ta ut löken ur stekpannan.

2. Stek veganfärsen i olja, mosa den med en gaffel under stekningen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vatten, salt, oregano och peppar samt chiliflakes, curry eller chilipulver.

3. Låt färsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt valfri mängd vatten, beroende på hur mycket vatten färsen suger åt sig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.

BRÖDTIPS! Baka enkla, snabba veganfrallor till maten eller frukost – klicka här för recept!

Veganfärssås

IMG_3923

Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

BRÖDTIPS! Baka enkla, snabba veganfrallor till maten eller frukost – klicka här för recept!

Veganfärssås

1 gul lök, hackad
ca 600 g veganfärs
2 klyftor, vitlök (krossad)
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl ketchup
1–2 dl vatten eller mer om det behövs
salt
oregano
lite svartpeppar

Valfria kryddor:
chiliflakes, curry, chilipulver

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken och stek den gyllenfärgad i en stekpanna med olja. Ta ut löken ur stekpannan.

2. Stek veganfärsen i olja, mosa den med en gaffel under stekningen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vatten, salt, oregano och peppar samt chiliflakes, curry eller chilipulver.

3. Låt färsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt valfri mängd vatten, beroende på hur mycket vatten färsen suger åt sig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak. 

Bakpulverbröd

IMG_0079

Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen.

Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl.

Baka underbara frukostfrallor som bara jäser en gång – klicka här för recept!

Bakpulverbröd

6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Stjälp upp degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp limpan i pappret och låt den svalna.