Morotsfrallor i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna har jag bakat saftiga morotsfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Morötterna i degen gör bröden extra näringsrika och goda!

Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Morotsfrallor i Lindas ugnsplåt

15 st

4 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt

200 g morötter, fint rivna
1/2 dl neutral olja

10–11 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg (kan uteslutas)

Tips! Det går lika bra att byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rivna morötter, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg om du vill att de ska få ordentligt med färg (utan ägg blir de lite blekare). Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

SMULBÄRKAKA

Den här kakan slår det mesta. Den är makalöst god och består av tre komponenter: en saftig, mjuk botten, ett täcke av hallon & blåbär och en smulig topping. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den väldigt enkel att baka. Både en mjuk kaka och smulpaj på samma gång!

Reklam för Lindas ungsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Min nya ugnsplåt är helt perfekt att baka i! Både mjuka kakor, bröd, tårtor och massor av andra bakverk! Beställ gärna min nya bakplåt här!

LINDAS NYA UGNSPLÅT – FAKTA KLICKA HÄR!
Jag har tagit fram en ungsform/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan och det är lätt att skära likadana snygga bitar när kakan har raka kanter.

FAKTA
Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25x35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SMULBÄRKAKA

Ca 20 bitar

Bunke 1:
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 g smör, smält

Bunke 2: 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt eller filmjölk

+ 2 dl havregryn i bunke 1

Garnering:
ca 200 g hallon och blåbär, färska eller frysta
2–3 msk potatismjöl (om du använder frysta bär)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och smält smör i en stor bunke. Blanda ihop till en smulig deg.

3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke och tillsätt 2 dl havregryn (detta ska strös över kakan). Nyp ihop allt ordentligt.

4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Vispa ihop allt till en jämn smet.

5. Bred ut smeten i Lindas långpanna, klädd med bakplåtspapper, 25 x 35 cm.

6. Blanda hallon och blåbär med potatismjöl om du använder frysta bär. Strö bären jämnt över kakan. Strö över smuldegen från den lilla bunken.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller ät kakan som den är.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här!

PAN PIZZA I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en ungsform/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela pizzan/kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA
Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25x35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här
Rabarberkakarecept klicka här

PAN PIZZA i Lindas långpanna

6 bitar

Tips! Om du vill baka en tunnare pizza så kan du dela degen i två bitar och kavla ut den tunnare.

Pizzadeg
3 dl vatten, fingervarmt
25 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk olja (oliv eller raps)
8–9 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl pizzasås
2–3 dl riven ost
2 mozzarellabollar, skivade
6 skivor prosciutto

(eller annan valfri fyllning)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. Låt kanterna vara lite tjockare. (Dela degen i två bitar och gör två tunnare bottnar om du inte vill ha Pan pizza).

3. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över riven ost, mozzarella och oregano (färsk eller torkad).

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 20–25 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. Lägg gärna på några skivor prosciutto efter gräddningen.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tre limpor i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA 
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett suveränt bra brödrecept på tre limpor i Lindas ugnsplåt. De här limporna är underbart goda!!! Jag brukar skiva upp limpan i skivor och frysa in dem i en påse. Jag tar fram önskat antal brödskivor när jag ska äta frukost. Barnen kan även hämta brödskivor i frysen och tina i mikron när de är hungriga.

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tre limpor i Lindas ugnsplåt

3 st

50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
1 dl mörk sirap (ljus funkar också)
15–16 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Rulla degen i mjöl och dela den i tre lika stora bitar. 

4. Forma de tre degbitarna till avlånga limpor och lägg dem på i Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KLADDKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA 
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett underbart gott recept på en perfekt kladdig kladdkaka i Lindas ugnsplåt. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

KLADDKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen.

350 g smör
7 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
6 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet. 
  2. Häll smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Tips!
    – Krossa en näve Turkisk pepper-karameller i tillsätt i smeten eller strö ovanpå toppen.
    – Grovhacka 200 g choklad och tillsätt i smeten.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!