RABARBERKAKA I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25x35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett underbart gott recept på en saftig rabarberkaka med lite frasiga kanter i Lindas långpanna. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

RABARBERKAKA I LINDAS LÅNGPANNA

ca 18 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl

Garnering
5–7 rabarberstänger beroende på storlek
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.

3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.

4. Skala rabarberstängerna och skär dem i tunnare längder, 23–24 cm i diameter (de ska få plats på bredden i formen).

5. Lägg stängerna på toppen av smeten. Tryck ner några i smeten och lägg på ytterligare på toppen. Strö över strösocker.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått fin färg på toppen och smeten stelnat. Skär kakan i rutor. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

KÄRLEKSMUMS I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

KÄRLEKSMUMS I LINDAS LÅNGPANNA

24 bitar

Här får ni ett underbart gott recept på Kärleksmums i Lindas långpanna – en saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten

Garnering
kokos

Beställ gärna min nya bakplåt här!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Brytfrallor i Lindas långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Brytfrallor i Lindas långpanna

20 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 22–25 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

Brytbröd i Lindas långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Brytbröd i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas bakplåt. Tryck ut degen i plåten med mjölade händer. Skär ett rutmönster i degen så det blir 12 bitar.

3. Nagga degen med t ex ett sugrör. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

FRALLOR I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform.

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min plåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Frallor i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på Lindas bakplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär några snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min plåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!