Pizzabullar

 

Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en sats och frysa in och ta fram när man är sugen. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis. De passar också bra på en läcker buffé eller till en fräsch sallad.

Tips! Baka supergod snabbpizza som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Klassiska pizzabullar

Ca 50 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl

Tomatsås
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 400 g rökt skinka, strimlad 
ca 500 g ost, riven
ev färsk oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!

Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!

Toscakaka

 

En oerhört saftig och mjuk sockerkaksbotten med ett knäckigt täcke av toscasmet på toppen. En av de absolut godaste kakorna som finns!

Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!

Toscakaka

Ca 12 bitar

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
100 g mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Gör under tiden toscasmeten.

3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.

4. Ta ut kakan och bred ut smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg.

Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!

Bärsmoothie

 

Nyttig, fräsch och supergod smoothie fylld med härliga bär! Mycket lätt att göra och blir snabbt en favorit när du väl smakat den!

Tips! Gör en krämig, nyttig, härlig smoothie med fryst mango i – klicka här för recept!

Bärsmoothie

150 g halvfrusna jordgubbar
150 g halvfrusna hallon
150 g banan
3 dl mjölk eller valfri yoghurt

GÖR SÅ HÄR
1. Häll upp rätt mängd jordgubbar, hallon, banan och mjölk i mixern.

2. Mixa alla ingredienserna till en slät smoothie. Häll upp i glas och drick med sugrör eller ät med sked. Tips! Om man vill ha smoothien lite som glass i konsistensen kan man tillsätt mindre mängd mjölk och mixa bären och frukten med en lagom skvätt mjölk eller yoghurt så blir den mer som glass.

Pannbröd

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Ljuvligt goda pannbröd som man snabbt och enkelt steker i stekpannan! Degen tar bara några minuter att blanda ihop. Ett perfekt frukostbröd eller baka dem och njut av dem till en sallad eller någon annan maträtt.

Tips! Baka snabba kvartsfrallor som bara tar 15 min att baka – klicka här för recept!

Pannbröd

Ca 8 st (stora eller 16 små)

8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
3 msk rapsolja
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop alla ingredeinser till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna, på ett mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.

3. Sänk värmen något och grädda bröden på medelvärme i några minuter på varje sida eller tills de fått lagom med färg.Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Snabbaste limpan

 

SUPERGOD, SUPERSNABB LIMPA Snabbare limpa än så här går det inte att baka! Och det bästa av allt är att den är ljuvligt god!

Tips! Baka snabba frukostfrallor – klicka här för recept!

Snabbaste limpan

1 st

7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
½ dl rapsolja (eller 50 g smör)
3 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och forma den till en limpa

3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 22–25 min. Låt den svalna på plåten.

Tips! Rosta egen, nyttig, knaprig Granola/müsli – klicka här för recept!

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters