Rabarberkladdkaka

 

Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på!

RABARBERKLADDKAKA

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl 

Garnering

1 stjälk rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela längderna på mitten

4. Strö strösocker över rabarberbitarna.

5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

Saftig rabarberkaka

 

Saftig, mjuk och underbart god rabarberkaka som är enkel att slänga ihop till fikat.

Tips! Baka en ljuvligt god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

Saftig rabarberkaka

Ca 10 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
50 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl vetemjöl 

Fyllning
2 dl rabarberstjälkar
1 tsk kanel
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, filmjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, strösocker och potatismjöl i en skål. Kör dem gärna i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.

4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.

5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

Tips! Baka en ljuvligt god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

Mangoglass

 

Ljuvigt god, krämig och mycket lättgjord glass som är perfekt att bjuda på efter en god middag. Den här glassen blir verkligen god, otroligt god!!!

Krämig mangoglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g fryst eller färsk mango

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en bunke.

2. Blanda ner den kondenserade mjölken i grädden och rör om.

3. Mosa mangon och rör ner den i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform eller i en skål, ca 1 ½ liter. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram den en stund före servering.

Rabarberkaka

 

En underbart god rabarberkaka som är lite seg i kanterna med ett saftigt innanmäte. Ät den som den är eller ihop med en härlig god hemgjord vaniljvisp – klicka här för recept.

Rabarberkaka

Ca 12 bitar

2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält

Garnering
ca 2 stjälkar rabarber 
strösocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. 

3. Skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm. 

4. Strö rabarbern på smeten. Strö över strösocker och kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 27–28 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

Här hittar du recept på flera supergoda, läckra pajer – klicka här!

Arraksbollar

 

Arraksbollar är en mycket populär konditoribit som är makalöst god! Baka den själv och njut av denna ljuvliga boll! Smaka av degen och tillsätt lagom mängd arraksarom.

Tips! Baka hemgjorda Delicatobollar – klicka här för recept! De är makalöst goda och läckra!

Arraksbollar

Ca 15 st

150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
500 g småkakor eller sockerkaka (ca 5 dl)
1– 1 ½ tsk arraksarom

Garnering
200 g mörk choklad
chokladströssel

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och söndersmulade småkakor eller sockerkaka till en deg.

2. Dela degen i ca 15 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Smält chokladen över vattenbad.

4. Doppa varje boll i den smälta chokladen. Strö över chokladströssel. Låt dem stelna i kylen.