Rabarberkladdkaka
Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på!
RABARBERKLADDKAKA
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
1 stjälk rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela längderna på mitten
4. Strö strösocker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.