Enkel rabarberkaka
En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass.
Enkel rabarberkaka
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälar rabarber
2 tsk potatismjöl
strösocker
ev. stötta kardemummakärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala rabarbern och skär stjälkarna i bitar. Blanda dem med potatismjölet.
4. Lägg ut rabarberbitarna i tre cirklar ovanpå smeten. Pudra över strösocker och ev. kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.