Morotsmuffins

ÅRETS BÄSTA JULBAKBOK!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!
morotsmuffins6 MOROTSMUFFINS Rivna morötter gör muffinsarna extra saftiga & goda! Riktig smarriga, härliga muffins som är enkla att baka. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotsmuffins

Ca 12 st 2 morötter (eller 1 stor) 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 ½ tsk kanel ¾ tsk kardemumma 3 dl vetemjöl 1 dl rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet. 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) [caption id="attachment_57477" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.[/caption] [caption id="attachment_57478" align="alignnone" width="860"]2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_57479" align="alignnone" width="860"]3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.[/caption] [caption id="attachment_57480" align="alignnone" width="860"]4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.[/caption] morotsmuffins5 morotsmuffins7 morotsmuffins8

Morotslimpa utan vetemjöl

morotslimpautanmjöl13 morotslimpautanmjöl11

Nyttig morotslimpa utan vetemjöl! Ett mycket saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregryn till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan man äter det.

Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotslimpa utan vetemjöl

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 morot

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Skala och riv moroten fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Skala och riv moroten fint.
3. Skala och riv moroten fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

morotslimpautanmjöl12 morotslimpautanmjöl10 morotslimpautanmjöl7 morotslimpautanmjöl8 morotslimpautanmjöl9

Silviakaka

silviakaka11 silviakaka10

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken! Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Tips! Smaksätt smeten med riven citron och glasyren med pressad citron!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Silviakaka

12–16 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl vatten

Glasyr
150 g smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.

5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.

[caption id="attachment_57363" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.[/caption] [caption id="attachment_57364" align="alignnone" width="860"]2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. 2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_57365" align="alignnone" width="860"]3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen. 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.[/caption] [caption id="attachment_57366" align="alignnone" width="860"]4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet. 4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_57367" align="alignnone" width="860"]5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv. 5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.[/caption]

silviakaka6 silviakaka7 silviakaka8 silviakaka9 silviakaka12 silviakaka10 silviakaka13

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Pärlsockerkakor

sprödakanelkakor6

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Pärlsockerkakor

Ca 30 st

Deg

1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1 dl pärlsocker
1–2 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.

3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.

4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar.

5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och platta till dem lite.

3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.
3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.

4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

sprödakanelkakor4 sprödakanelkakor5

Mjölkchokladgrottor

mjölkchokladgrottor7

MJÖLKCHOKLADGROTTOR Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Mjölkchokladgrottor

Ca 30 st

Deg

1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
30 bitar mjölkchoklad (eller annan valfri choklad)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.

3.  Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra eventuellt över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.
4. Lägg en chokladbit på varje boll och tryck till lite.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

mjölkchokladgrottor6 mjölkchokladgrottor8