Snabb ost och skinkpizza

Underbart god pizzabotten som inte behöver jäsa!

Dubbla eller trippla degen om du vill ha flera plåtar med pizza. Fyllningen kan varieras helt efter egen smak.

Snabb ost och skinkpizza

1 plåt

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 

Fyllning
1 dl  pizzatomatsås 
200 g skinka
ca 300 g ost, riven
oregano 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).

2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred eventuellt ut ett tunt lager pizzatomatsås. Strö över skinkbitar, riven ost och oregano.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

Dumlepraliner

Mycket lättgjorda, drömgoda praliner med segmjuk Dumlekola i mitten! Innehåller bara 2 ingredienser!

Dumlepraliner

40 st

100 g mörk choklad
20 Dumle

GÖR SÅ HÄR

1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna.
4. Stick ner en Dumlekola i varje form. Låt chokladen stelna i kylen.

 

Skagenröra

skagenrora2skagenrora1

Festlig, ljuvligt god skagenröra! Den är t ex  god att äta som förrätt på en rostad brödskiva eller som fyllning i en baguette. Smaka av och tillsätt kryddor, citron och dill efter egen smak.
Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen – klicka här för recept!

Skagenröra

500 g räkor, skalade
¾ dl majonäs
1 dl créme fraiche (valfri fetthalt)
2 msk röd ishavsrom (kan uteslutas)
färsk dill
1 citron
salt
svartpeppar

Tips! Det är jättegott att tillsätta 1 msk pepparrot i skagenröra och några matskedar hackad rödlök.

GÖR SÅ HÄR

1. Skagenröra: Grovhacka räkorna (spara några till garnering). Blanda räkorna med majonäs, créme fraîche, ishavsrom och hackad dill. Krydda med lite pressad citron, salt och svartpeppar.

skagenrora3

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)
Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen –
klicka här för recept!

Citrontuppkaka

Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den här är smaksatt med citron som ger den en  fräsch, härlig smak! Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men ändå inte. Supergod är den i alla fall! Ät den som den är eller servera med en kula glass, en klick grädde och gärna några färska bär.

Tuppkaka

Tuppkakan är lite seg i mitten och frasig på ytan och bland det enklaste du kan baka.

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal

Garnering
skållad sötmandel eller mandelflarn
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör, vetemjöl och rivet citronskal. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm. Strö över önskad mängd sötmandel eller mandelflarn.

3. Grädda kakan längst ned i ugnen i ca 22 min. Pudra eventuellt kakan med florsocker innan servering.

Kladdkakemuffins lättströ

I samarbete med Hermesetas har jag bakat ljuvligt goda, härliga kladdkakemuffins. I stället för strösocker är de sötade med lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier. De går blixtsnabbt att grädda, ca 5 minuter vilket är perfekt. Snabbt, gott och enkelt!

Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna se länkar nedan:

http://www.hermesetas.se/data/se/produkter/foerdelarna.php
http://www.hermesetas.se/data/se/haelsa/glykemiskt_index.php

Kladdkakemuffins lättströ

Ca 9 stycken

150 g smör
3 dl Hermesetas lättströ
3 ägg
2 ½ msk kakao
1 liten nypa salt
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
Hermesetas lättströ

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner Hermesetas lättströ. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 9 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna med smet. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 5 min. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner Hermesetas lättströ. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 9 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna med smet. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 5 min. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.
Hemgjord lätt vaniljglass (sötad med Hermesetas lättströ) – ljuvligt god och krämig. Klicka på bilden för att komma till receptet!
Hemgjord lätt vaniljglass (sötad med Hermesetas lättströ) – ljuvligt god och krämig. Klicka på bilden för att komma till receptet!

Lätt vaniljglass sötad med Hermesetas lättströ. Klicka på bilden för att komma till receptet!
Lätt vaniljglass sötad med Hermesetas lättströ. Klicka på bilden för att komma till receptet!

 

var tsCsId=17613842;