Mikrokladdkaka på 1 minut

mikrokladdkaka4 mikrokladdkaka6

Mikrokladdkaka är nästan trolleri. Blanda ihop ingredienserna i en skål, släng in den i mikron och poff så har du en gudomligt god kladdkaka.

muffinschokladgomma5
Supersaftiga muffins med läcker chokladgömma – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Mikrokladdkaka på 1 minut

1 kopp

1 msk smör, smält 
2 msk strösocker
1 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.

3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

mikrokladdkaka5 mikrokladdkaka3

 

Mug cake

mugcake4 mugcake6

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert! En superläcker, god muggkaka som görs i mikron med härlig chokladsmak! Toppa den med vispad grädde och färska eller frysta bär.

Ljuvligt god mangokladdkaka – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god mangokladdkaka – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Mug cake

1 kopp

1 msk smör, smält 
2 msk strösocker
1 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.

3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

mugcake5

Mangokladdkaka

Mangokladdkaka5

MANGOKLADDKAKA Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

Obs! Låt mangobitarna tina och rinna av på ett hushållspapper.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Mangokladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g fryst mango (1 paket) Låt dem tina och rinna av på ett hushållspapper.
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Sprid ut mangobitarna över smeten.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

[caption id="attachment_57491" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]

Mangokladdkaka2 Mangokladdkaka3 Mangokladdkaka7 Mangokladdkaka6 Mangokladdkaka4

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Morotsmuffins

ÅRETS BÄSTA JULBAKBOK!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!
morotsmuffins6 MOROTSMUFFINS Rivna morötter gör muffinsarna extra saftiga & goda! Riktig smarriga, härliga muffins som är enkla att baka. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotsmuffins

Ca 12 st 2 morötter (eller 1 stor) 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 ½ tsk kanel ¾ tsk kardemumma 3 dl vetemjöl 1 dl rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet. 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) [caption id="attachment_57477" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.[/caption] [caption id="attachment_57478" align="alignnone" width="860"]2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_57479" align="alignnone" width="860"]3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.[/caption] [caption id="attachment_57480" align="alignnone" width="860"]4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.[/caption] morotsmuffins5 morotsmuffins7 morotsmuffins8

Morotslimpa utan vetemjöl

morotslimpautanmjöl13 morotslimpautanmjöl11

Nyttig morotslimpa utan vetemjöl! Ett mycket saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregryn till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan man äter det.

Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotslimpa utan vetemjöl

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 morot

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Skala och riv moroten fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Skala och riv moroten fint.
3. Skala och riv moroten fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

morotslimpautanmjöl12 morotslimpautanmjöl10 morotslimpautanmjöl7 morotslimpautanmjöl8 morotslimpautanmjöl9