GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert! En superläcker, god muggkaka som görs i mikron med härlig chokladsmak! Toppa den med vispad grädde och färska eller frysta bär.
Ljuvligt god mangokladdkaka – klicka på bilden för recept!
GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 1 ¾ dl vetemjöl
Garnering ca 225 g fryst mango (1 paket) Låt dem tina och rinna av på ett hushållspapper. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Sprid ut mangobitarna över smeten.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
[caption id="attachment_57491" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
Ca 12 st2 morötter (eller 1 stor)2 ägg2 dl strösocker2 tsk bakpulver1 ½ tsk kanel¾ tsk kardemumma3 dl vetemjöl1 dl rapsoljaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet.
3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
[caption id="attachment_57477" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.[/caption]
[caption id="attachment_57478" align="alignnone" width="860"] 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_57479" align="alignnone" width="860"] 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.[/caption]
[caption id="attachment_57480" align="alignnone" width="860"] 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.[/caption]
Nyttig morotslimpa utan vetemjöl! Ett mycket saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregryn till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan man äter det.
Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.