GLACE AU FOUR

juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar.

Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här!

GLACE AU FOUR

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade (eller andra bär)
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker

Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst.

4. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

5.  Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

6. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

7. Grädda marängen mitt i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

10-minuters kola i airfryer

Reklam för att göra 10-minuters kola i Cosori airfryer! Den blir helt perfekt, seg och ljuvligt god och det tar bara 10 minuter. 

⭐️Jag älskar min Cosori airfyrer. Jag använder den dagligen till att laga mat, baka och nu göra julgodis. Den är helt suverän. Allt går snabbare och enklare än att tillaga än i den vanliga ugnen.

⭐️Jag har fixat en rabattkod: LINDA15 som ger 15% rabatt på alla Cosori airfryer-modeller och tillbehör. Beställ på cosori.se Beställ airfryer – klicka här!

Bästa julklappstipset! Ge bort Cosori airfryer i julklapp, den kommer bli mycket uppskattad!

10-minuters kola

100 g smält smör
1 1/2 msk kakao
2 dl strösocker
1 dl sirap

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla ingredienser i en ugnsfast skål som får plats i din Cosori airfryer.
  2. Sätt din Cosori airfryer på 205 grader och 10 minuter.  Rör om kolasmeten två gånger, först efter 5 minuter och sedan efter 8 minuter (öppna snabbt och rör om).
  3. Häll ut kolasmeten på ett bakplåtspapper, låt den svalna och strö över chokladkulor eller hackad choklad. Skär kolan i rutor när den kallnat. Låt den stelna i kylen och förvara den där.

⭐️Jag har fixat en rabattkod: LINDA15 som ger 15% rabatt på alla Cosori airfryer-modeller och tillbehör. Beställ på cosori.se Beställ airfryer – klicka här!

⭐️Jag har fixat en rabattkod: LINDA15 som ger 15% rabatt på alla Cosori airfryer-modeller och tillbehör. Beställ på cosori.se Beställ airfryer – klicka här!

RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA

RATATOUILLE är en fransk grönsaksgryta som kan ätas som den är till t ex ris, couscous eller bulgur. Eller som tillbehör till t ex en kycklingfilé eller på en buffé. Receptet kan dubblas om man vill göra en stor sats och frysa in.

Tips! Gör nyttiga hemlagade grönsaksbiffar – recept klicka här!

RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA

2 gula lökar
1 aubergine
1 zucchini
2 paprikor, gul eller röd 
2 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
3 klyftor vitlök
färska kryddor (timjan, rosmarin eller basilika)
lite sambal oelek eller tabasco

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och skär lökarna i grova bitar.
  2. Skär och dela resten av grönsakerna i grova bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och fräs lök och alla grönsaker i några minuter.
  4. Lägg alla grönsaker i en gryta eller kastrull. Tillsätt krossade tomater, kryddor, pressad vitlök och låt det puttra i ca 15 min. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  5. Tillsätt krossade tomater och rör om.

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Stick hål i dem med t ex ett sugrör eller liknande. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i 12–15 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Saffransbullar med smörgömma

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm.


Baka drömgoda smörkrämslussebullar – klicka till receptet här!

Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept!

Saffransbullar med smörgömma

Ca 30 st

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Deg
½ g saffran (1 påse)
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på plåten.

Baka julens godaste dessert – pepparkakscheesecake! Klicka till receptet här!