Krysspotatis i airfryer

KRYSSPOTATIS Potatis med ett kryss i mitten – en supergod potatis som passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det är också gott att krydda med sin favoritkrydda på potatisen innan gräddningen.

Reklam för att laga krysspotatis i Cosori airfryer.

Jag rekommenderar varmt att laga mat och baka i Cosori airfryer! Det är enkelt, smidigt och den drar mindre el än vanliga ugnen! Jag älskar min airfryer!

ERBJUDANDE! Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

RABATTKOD:
Jag har fixat en rabattkod till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
ugnspannkaka 
kyckling 
grönsaker 
fisk 
potatis 
lasagne 
frallor & limpor
sockerkaka
rågsiktskakor
pizza

Krysspotatis i airfryer

ca 15 potatisar
rapsolja
flingsalt eller vanligt salt
ev. vitlök, grillkrydda eller chiliflakes

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär ett djupt kryss i alla potatisar, men skär inte för djupt så att potatisen delas och går sönder. Lägg potatisarna i botten på din airfryer. (Dela potatisarna på mitten om de är stora)
  2. Pensla potatisarna med olja (pressa i vitlök i oljan om du vill). Pensla potatisarna med oljan. Strö över salt och valfri krydda.
  3. Kör potatisarna på 160 grader i ca 40 minuter. Tiden kan variera beroende på potatisen storlek. Kolla att potatisarna är genomgräddade, om de inte är klara: kör en stund till.

BRYTFRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – mjuka brytbröd som är underbart goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt!

ERBJUDANDE! Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

2 OLIKA RABATTKODER:
Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
eller:
– få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB
(lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

BRYTFRALLOR I AIRFRYER

Ca 6 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt (mjölk funkar lika bra)
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl ELLER hälften av varje)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma en rund boll av degen. Tryck till den till en fyrkantig platta på ett bakplåtspapper. Dela degen i 9 rutor och nagga hål i bitarna. Låt brödet jäsa i ca 25 min innan du gräddar det.

4. Grädda brödet i ca 20 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

FRALLOR RECEPT

MJUKA, FLUFFIGA FRALLOR som är ljuvligt goda och lätta att baka! Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt.

Här finns recept på fler goda frallor – klicka här!

FRALLOR RECEPT

Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk eller vatten, fingervarm

2 tsk salt
2 msk rapsolja
13–15 dl vetemjöl (eller hälften rågsikt och hälften vetemjöl)

Tips! Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrö eller sesamfrön innan gräddning om du vill!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla degen i vetemjöl på ett bakbord. Dela degen i ca 20 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Forma dem till bollar lite slarvigt, de blir släta och fina när de jäser och gräddas.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

frallorsteg-för-steg

Hallonglass utan socker/Nicecream

NYTTIG fräsch, supergod bärglass med hallon och banan. Innehåller inget tillsatt socker! Mjölken kan ersättas av mandelmjölk eller naturell yoghurt. Anpassa mängden efter hur krämig du vill ha glassen. Häll i lite i taget.

Tips! Hallon går bra att byta ut mot jordgubbar eller blåbär.

Hallonglass utan socker/Nicecream

Ca 2 portioner

1 fryst banan, frusten i bitar
200 g frysta hallonca

1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa alla ingredienserna i en mixer med knivar till en krämig glass. Ät glassen direkt då den är allra godaste nygjord.

1. Skär bananen i bitar (det är lättare att mixa om man skär den i bitar). Mät upp hallonen och mjölken.
2. Lägg bananen och jordgubbarna i en mixer. Mixa frukten lite lätt. Tillsätt mjölken, lite i taget och mixa allt till en lagom krämig glass. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt! Täck glassen den med plastfolié om du fryser in den.

BRÖD I AIRFRYER

Brödet blir fantastiskt saftigt, mjukt och gott. Det är väldigt enkelt och smidigt att grädda brödet i Cosori airfryer. Och den drar mindre el än vanliga ugnen!

Baka bröd i airfyer – fluffiga, mjuka brytbröd som är underbart goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt!

ERBJUDANDE! Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

2 OLIKA RABATTKODER:
Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
eller:
– få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB
(lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

BRÖD I AIRFRYER

Ca 6 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt (mjölk funkar lika bra)
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)

(På bilderna i detta recept har jag använt rågsikt, men det går lika bra med vetemjöl eller hälften rågsikt/hälften vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma en rund boll av degen. Tryck till den till en rund platta på ett bakplåtspapper. Gör ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter. Dela degen i 6 bitar och nagga hål i bitarna. Låt brödet jäsa i ca 25 min innan du gräddar det.

4. Grädda brödet i ca 20 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!