Saffransglasyrkaka

saffransglasyrkaka2

DRÖMGOD SAFFRANSKAKA En extremt saftig & god saffranskaka. Ska du bara baka en saffranskaka den här julen så är det här den perfekta kakan. Den är fantastiskt god! En riktig fullträff.

Tips! Blanda glasyren med pressad citronsaft istället för vatten. Ljuvligt gott!

Baka en saftig, härlig saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Baka en saftig, härlig saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Baka supersaftiga saffranssmörbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Baka supersaftiga saffranssmörbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god saffranskladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god saffranskladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saffransglasyrkaka

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2–3 msk vatten (eller pressad citron – jättegott)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt vatten, lite i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

saffransglasyrkaka4 saffransglasyrkaka5 saffransglasyrkaka3 saffransglasyrkaka7

 

Hemgjord After Eight

aftereight5

LYXIGA MINTPLATTOR Hemgjord After Eight är supergott, läckert och enkelt att göra! Det har blev snabbt nytt favoritgodis hemma hos mig!

Godaste knäcken – för recept klicka på bilden!
Godaste knäcken – för recept klicka på bilden!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Hemgjord After Eight

15–20 bitar

1 äggvita
5 droppar pepparmintolja
4 ½–5 dl florsocker

Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.

2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.

3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.

1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.
1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.
2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.
2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.
3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.
3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.

aftereight6 aftereight1 aftereight4 aftereight3 aftereight2

Saftiga pepparkaksmuffins

saftigapepparkaksmuffins3 saftigapepparkaksmuffins1

FLUFFIGA, SAFTIGA PEPPARKAKSMUFFINS Muffins till fikat är gott, lätt att göra och mycket uppskattat. Smaksätt dem med pepparkakskrydda, så himla gott! Det går bra att frysa in dem!

Baka en saftig, mjuk pepparkaka – klicka på bilden för recept!
Baka en saftig, mjuk pepparkaka – klicka på bilden för recept!
Krämig, ljuvligt god pepparkaksglass med vit choklad – klicka på bilden för recept!
Krämig, ljuvligt god pepparkaksglass med vit choklad – klicka på bilden för recept!

Pepparkaksmuffins

Ca 15 st

100 g smör
1 msk färdigblandad pepparkakskrydda 
1 tsk kanel 
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Garnering
 florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.

saftigapepparkaksmuffins2 saftigapepparkaksmuffins6 saftigapepparkaksmuffins4 saftigapepparkaksmuffins5

Brownies med pepparkakor

browniespepparkaka5pepparkaksbrownies9

BAKA MED PEPPARKAKOR Superläckra, goda chokladbrownies med pepparkakor på toppen som ger en härlig, julig smak. Enkelt gott och lätt att baka! Servera gärna ihop med vispgrädde eller vaniljglass. Men de är också goda att äta precis som de är.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Pepparkaksbrownies

12 bitar

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk kanel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
12 pepparkakor 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).

4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

browniespepparkaka1 browniespepparkaka7 browniespepparkaka5 browniespepparkaka2 browniespepparkaka3 browniespepparkaka4 browniespepparkaka6

Pepparkaksbrownies

pepparkaksbrownies6

BAKA MED PEPPARKAKOR Superläckra, goda chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Supergott, juligt och lätt att baka! Servera gärna ihop med vispgrädde eller vaniljglass. Men de är också goda att äta precis som de är.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Pepparkaksbrownies

12 bitar

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk kanel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
12 pepparkakor 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).

4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

pepparkaksbrownies7 pepparkaksbrownies8