Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för beställning!
SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!
SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!
En fantastisk, drömgod kladdkaka med rivna äpplen i smeten!
De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god. Både mina barn och väninnor som jag bjöd på kakan var helt lyriska. Alla älskade den och kakan tog slut direkt. Inte en smula blev över. En perfekt kaka som man nästan alltid har ingredienser hemma till och den går snabbt att göra. Den är lika god dagen efter och går bra att frysa in. Den här kakan kommer bakas många gånger i mitt kök, det kan jag lova. Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Äppelkladdkaka
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker 3 ägg 2 ¾ dl vetemjöl 2 äpplen kanel eller kardemumma
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
I morgon åker jag till bokmässan i Göteborg. Det ska verkligen bli superkul, men jag är väldigt nervös eftersom jag ska intervjuas två gånger på scen och baka bröd på scen inför publik. Jag kommer fram till Göteborg lördag eftermiddag, men då skippar jag att gå in på mässan. Det blir för sent. På kvällen ska jag ut på restaurang och äta middag med Semic bokförlag, men hela söndagen kommer jag vara på mässan hela dagen (se tider nedan). Om ni är där måste ni komma fram och hälsa på mig! Det vore jättekul!!! 🙂
Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lätt kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. Med lite knaprig Daim på toppen blir de helt oemotståndliga! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook:Lindas bakskola
Daim fudge brownies
Ca 20 st
Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.
125 g smör 2 ½ dl strösocker 1 dl kakao 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 1 ½ dl vetemjöl
Chokladtryffel 1 ½ dl vispgrädde 200 g mörk choklad ½ tsk smör
Garnering 1 liten Daim (eller 1 ena biten Daim i ett Dubbel-Daim paket)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.