Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för beställning!
SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV HÄSTSKOR. De är oerhört spröda och och lätta att göra! De är roliga att baka, speciellt tillsammans med vänner eller barn! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.2. Dela degen i ca 25 lika stora bitar. Rulla dem till längder, 15–18 cm.3. Forma längderna till hästskor.4. Lägg hästskorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.
Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för beställning!
SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.3. Forma längderna till kringor (se bilden).4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.
SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.3. Forma längderna till kringor (se bilden).4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.
En fantastisk, drömgod kladdkaka med rivna äpplen i smeten!
De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god. Både mina barn och väninnor som jag bjöd på kakan var helt lyriska. Alla älskade den och kakan tog slut direkt. Inte en smula blev över. En perfekt kaka som man nästan alltid har ingredienser hemma till och den går snabbt att göra. Den är lika god dagen efter och går bra att frysa in. Den här kakan kommer bakas många gånger i mitt kök, det kan jag lova. Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Äppelkladdkaka
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker 3 ägg 2 ¾ dl vetemjöl 2 äpplen kanel eller kardemumma
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.2. Skala och riv äpplena.3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
I morgon åker jag till bokmässan i Göteborg. Det ska verkligen bli superkul, men jag är väldigt nervös eftersom jag ska intervjuas två gånger på scen och baka bröd på scen inför publik. Jag kommer fram till Göteborg lördag eftermiddag, men då skippar jag att gå in på mässan. Det blir för sent. På kvällen ska jag ut på restaurang och äta middag med Semic bokförlag, men hela söndagen kommer jag vara på mässan hela dagen (se tider nedan). Om ni är där måste ni komma fram och hälsa på mig! Det vore jättekul!!! 🙂