Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor Okategoriserade

Skurna pepparkakor

skurnapepparkakor11 skurnapepparkakor8

SPRÖDA, LJUVLIGT GODA PEPPARKAKOR De här pepparkakorna är gudomligt goda! Och superlätta att baka! På bara 5 minuter gör man degen och de tunna, spröda kakorna har en rykande åtgång. Förvara dem i en burk med tätslutande lock!

Extremt saftiga, goda pepparkakskärleksmums – klicka på bilden för recept!
Extremt saftiga, goda pepparkakskärleksmums – klicka på bilden för recept!
JULGODIS Ljuvligt god wienerchokladbräck med 2 ingredienser – klicka på bilden för recept!
JULGODIS Ljuvligt god wienerchokladbräck med 2 ingredienser – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Skurna pepparkakor

50–60 st

50 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rulle. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

1. Hacka sötmandel grovt.
1. Hacka sötmandel grovt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

skurnapepparkakor7 skurnapepparkakor8 skurnapepparkakor11 skurnapepparkakor10 skurnapepparkakor12

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjuka frukostfrallor

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

0

Pepparkakskärleksmums

Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos.

0

Saftiga saffransmuffins

Extra saftiga, ljuvligt goda saffransmuffins!

0

Knäck

Klassisk knäck – ett julgodis som har en rykande åtgång och är mycket populärt!

0

Marshmallows Noblesse

Choklad och marshmallows är en ljuvligt god kombination. Mycket lättgjort godis!

0

Wienerchokladbräck

Chokladbräck med mandelflarn – ljuvligt gott och mycket lätt att göra!

0

Wienerpraliner

Lättgjorda, underbara chokladpraliner med mandelspån i.

0

Wienerchoklad

Drömgod chokladkonfekt! Originalet innehåller även nougat, men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån.

0

Mintchokladrutor

Lyxiga mintchokladrutor som är ljuvligt goda!

1

Mintkakor

Tunna, lyxiga mintkakor med ett chokladtäcke! Mmmmmmm

0

Pepparkaksmuffins

Juliga, supersaftiga, fluffiga pepparkaksmuffins.

0

Pepparkaksglass

En riktigt lyxig, lättgjord dessert i juletider. Görs utan glassmaskin!

0