skurnapepparkakor11 skurnapepparkakor8

SPRÖDA, LJUVLIGT GODA PEPPARKAKOR De här pepparkakorna är gudomligt goda! Och superlätta att baka! På bara 5 minuter gör man degen och de tunna, spröda kakorna har en rykande åtgång. Förvara dem i en burk med tätslutande lock!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Skurna pepparkakor

50–60 st

50 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rulle. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

1. Hacka sötmandel grovt.

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

skurnapepparkakor7 skurnapepparkakor8 skurnapepparkakor11 skurnapepparkakor10 skurnapepparkakor12