Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Snabb jullimpa

jullimpa2 jullimpa3 [caption id="attachment_55260" align="" width="241"]fröknäcke Fröknäcke är också magiskt gott till julskinka och julost! Klicka här för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!

Snabb jullimpa

2 limpor 10 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 50 g smör, smält 2 tsk malda brödkryddor 1 ½ tsk salt 1 msk bikarbonat 16 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg. 2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. 3. Grädda limporna  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in! Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här! [caption id="attachment_53808" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption] [caption id="attachment_53809" align="" width="860"]2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. 2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_53810" align="" width="860"]3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in! 3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in![/caption] jullimpa1 jullimpa4 Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjord Noblesse

Tunna chokladplattor med krispig krokant! Ljuvligt goda!

1

Gräddchokladkola

Ett gammeldags, väl beprövat kolarecept som är perfekt & ljuvligt gott!

0

Skurna pepparkakor

Oerhört spröda, tunna pepparkakor som är busenkla att göra! Tid: 10 min + ugn.

0

Mjuka frukostfrallor

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

0

Pepparkakskärleksmums

Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos.

0

Saftiga saffransmuffins

Extra saftiga, ljuvligt goda saffransmuffins!

0

Knäck

Klassisk knäck – ett julgodis som har en rykande åtgång och är mycket populärt!

0

Marshmallows Noblesse

Choklad och marshmallows är en ljuvligt god kombination. Mycket lättgjort godis!

0

Wienerchokladbräck

Chokladbräck med mandelflarn – ljuvligt gott och mycket lätt att göra!

0

Wienerpraliner

Lättgjorda, underbara chokladpraliner med mandelspån i.

0

Wienerchoklad

Drömgod chokladkonfekt! Originalet innehåller även nougat, men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån.

0

Mintchokladrutor

Lyxiga mintchokladrutor som är ljuvligt goda!

1