2 limpor10 dl filmjölk2 dl mörk sirap
50 g smör, smält2 tsk malda brödkryddor1 ½ tsk salt1 msk bikarbonat16 dl rågsiktGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!
[caption id="attachment_53808" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_53809" align="" width="860"] 2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_53810" align="" width="860"] 3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in![/caption]
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Sirap i degen gör frallorna extra goda och otroligt fluffiga i konsistensen – kolla videon ovan! Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt …