Pizzabullar

pizzabullar5

Pizzabullar är galet gott och populärt hos både vuxna och barn! De går bra att frysa in, men är nog allra godast när de är lite varma. Om man fryser in dem kan man med fördel värma upp dem i ugnen innan man äter dem.

Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!
Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!

Här finns fler läckra pizzarecept!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 200 g rökt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
ev färsk oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

pizzabullar7pizzabullar6pizzabullar8

Hallongrottor

hallongrottor11 hallongrottor5

Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallonsylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!

Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.

Ljuvligt goda chokladsnittar!
Ljuvligt goda chokladsnittar – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!

Hallongrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
hallonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

hallongrottor9 hallongrottor10 hallongrottorutvald hallongrottor7 hallongrottor8 hallongrottor6

Segmjuk hallonkaka

segmjukhallonkaka7 segmjukhallonkaka11

Lättbakad hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver. En kaka man snabbt slänger ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas och är omtyckt! Det enkla är det godaste!

Här finns fler goda hallonrecept!

hallonmuffins
Saftiga, läckra hallonmuffins!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här finns fler goda hallonrecept!

Segmjuk hallonkaka med 5 ingredienser

12–15 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält

Garnering
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.

segmjukhallonkaka4 segmjukhallonkaka12 segmjukhallonkaka10 segmjukhallonkaka8 segmjukhallonkaka9 segmjukhallonkaka6 segmjukhallonkaka5

Mjuk kanelbullekaka

kanelbullekaka3 kanelbullekaka2

LJUVLIGT GOD KAKA En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma. Sötmandeln på toppen kan ersättas av nötter eller uteslutas helt om man vill det, men de ger ett härligt knaprigt tuggmotstånd.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Gudomligt goda mockarutor – klicka här för recept!
Gudomligt goda mockarutor – klicka här för recept!

Mjuk kanelbullekaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
½ dl filmjölk 

Fyllning
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
pärlsocker
ca 2 msk sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.
4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

kanelbullekaka1 kanelbullekaka4

Snabb bakpulverpizza

bakpulverpizza10 bakpulverpizza9

LÄTTGJORD FAVORIT En superläcker, ljuvligt god pizza med en bakpulverbottnen som inte behöver jäsa. Den är gudomligt god och en favorit hos hela min familj! Den går snabbt att slänga ihop och fyllningen på pizzan kan varieras precis som man vill.

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!
Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Här hittar du fler läckra, enkla och goda recept på piroger och pizzor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb bakpulverpizza

2 st

Tips! Gör en stor pizza av hela degen. Tänk på att gräddningstiden då blir lite längre.

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
150 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).

2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).

4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

bakpulverpizza6 bakpulverpizza7 bakpulverpizza11 bakpulverpizza5 bakpulverpizzautvald bakpulverpizza8